Grote franchiser DA op de fles

Grote franchiser DA op de fles

De 23 drogisterijen van het echtpaar Henk en Carry van der Doelen zijn failliet. Voor een deel van de Brabantse winkels, die opereren onder de vlag van franchiseorganisatie DA Drogisterijen, is inmiddels een doorstart gerealiseerd.

Eigen keten... en weer terug

Hoewel het echtpaar Van der Doelen bij de doorstart betrokken is, komt daarmee een einde aan een jarenlange soap rond de grote DA-franchiser. Enkele jaren geleden besloot hij in één klap uit de franchiseorganisatie te stappen en te beginnen met zijn eigen formule, O'Chelle. Het vertrek betekende een enorm verlies aan marktaandeel voor DA in de provincie Noord-Brabant. Het avontuur met een eigen formule werd echter geen succes voor de familie en enkele jaren geleden werd de vredespijp gerookt en keerden de winkels terug bij DA.

 

De afgelopen periode is al een paar keer gereorganiseerd. Zelfs afgelopen mei en juni werden er nog drie winkels verkocht. Een faillissement werd echter onvermijdelijk toen kapitaal bleek te ontbreken om voorraden in te kopen. Net als bij wel meer faillissementen in Noord-Brabant werd de curator al geruime tijd voor het daadwerkelijke faillissement als tijdelijk bewindsvoerder aangesteld om zo te werken aan een doorstart. Dat lukt voorlopig met tien winkels. Wie de precieze doorstart realiseert is nog niet duidelijk, maar de familie is er in ieder geval bij betrokken.

 

Dertien winkels sluiten vooralsnog de deuren. De curator gaat in gesprek met andere franchisers van DA over een mogelijke overname. Volgens de curator is echter ook vanuit andere drogisterijketens interesse getoond in de vestigingspunten. Bij de drogisterijen werkten in totaal 181 medewerkers. Zij zijn dinsdagochtend door Henk van der Doelen zelf ingelicht over het faillissement.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top