Grote franchiser DA op de fles | RetailDetail

Grote franchiser DA op de fles

Grote franchiser DA op de fles

De 23 drogisterijen van het echtpaar Henk en Carry van der Doelen zijn failliet. Voor een deel van de Brabantse winkels, die opereren onder de vlag van franchiseorganisatie DA Drogisterijen, is inmiddels een doorstart gerealiseerd.

Eigen keten... en weer terug

Hoewel het echtpaar Van der Doelen bij de doorstart betrokken is, komt daarmee een einde aan een jarenlange soap rond de grote DA-franchiser. Enkele jaren geleden besloot hij in één klap uit de franchiseorganisatie te stappen en te beginnen met zijn eigen formule, O'Chelle. Het vertrek betekende een enorm verlies aan marktaandeel voor DA in de provincie Noord-Brabant. Het avontuur met een eigen formule werd echter geen succes voor de familie en enkele jaren geleden werd de vredespijp gerookt en keerden de winkels terug bij DA.

 

De afgelopen periode is al een paar keer gereorganiseerd. Zelfs afgelopen mei en juni werden er nog drie winkels verkocht. Een faillissement werd echter onvermijdelijk toen kapitaal bleek te ontbreken om voorraden in te kopen. Net als bij wel meer faillissementen in Noord-Brabant werd de curator al geruime tijd voor het daadwerkelijke faillissement als tijdelijk bewindsvoerder aangesteld om zo te werken aan een doorstart. Dat lukt voorlopig met tien winkels. Wie de precieze doorstart realiseert is nog niet duidelijk, maar de familie is er in ieder geval bij betrokken.

 

Dertien winkels sluiten vooralsnog de deuren. De curator gaat in gesprek met andere franchisers van DA over een mogelijke overname. Volgens de curator is echter ook vanuit andere drogisterijketens interesse getoond in de vestigingspunten. Bij de drogisterijen werkten in totaal 181 medewerkers. Zij zijn dinsdagochtend door Henk van der Doelen zelf ingelicht over het faillissement.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.