Grote franchiser DA op de fles | RetailDetail

Grote franchiser DA op de fles

Grote franchiser DA op de fles

De 23 drogisterijen van het echtpaar Henk en Carry van der Doelen zijn failliet. Voor een deel van de Brabantse winkels, die opereren onder de vlag van franchiseorganisatie DA Drogisterijen, is inmiddels een doorstart gerealiseerd.

Eigen keten... en weer terug

Hoewel het echtpaar Van der Doelen bij de doorstart betrokken is, komt daarmee een einde aan een jarenlange soap rond de grote DA-franchiser. Enkele jaren geleden besloot hij in één klap uit de franchiseorganisatie te stappen en te beginnen met zijn eigen formule, O'Chelle. Het vertrek betekende een enorm verlies aan marktaandeel voor DA in de provincie Noord-Brabant. Het avontuur met een eigen formule werd echter geen succes voor de familie en enkele jaren geleden werd de vredespijp gerookt en keerden de winkels terug bij DA.

 

De afgelopen periode is al een paar keer gereorganiseerd. Zelfs afgelopen mei en juni werden er nog drie winkels verkocht. Een faillissement werd echter onvermijdelijk toen kapitaal bleek te ontbreken om voorraden in te kopen. Net als bij wel meer faillissementen in Noord-Brabant werd de curator al geruime tijd voor het daadwerkelijke faillissement als tijdelijk bewindsvoerder aangesteld om zo te werken aan een doorstart. Dat lukt voorlopig met tien winkels. Wie de precieze doorstart realiseert is nog niet duidelijk, maar de familie is er in ieder geval bij betrokken.

 

Dertien winkels sluiten vooralsnog de deuren. De curator gaat in gesprek met andere franchisers van DA over een mogelijke overname. Volgens de curator is echter ook vanuit andere drogisterijketens interesse getoond in de vestigingspunten. Bij de drogisterijen werkten in totaal 181 medewerkers. Zij zijn dinsdagochtend door Henk van der Doelen zelf ingelicht over het faillissement.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top