Grote franchiser DA op de fles

Grote franchiser DA op de fles

De 23 drogisterijen van het echtpaar Henk en Carry van der Doelen zijn failliet. Voor een deel van de Brabantse winkels, die opereren onder de vlag van franchiseorganisatie DA Drogisterijen, is inmiddels een doorstart gerealiseerd.

Eigen keten... en weer terug

Hoewel het echtpaar Van der Doelen bij de doorstart betrokken is, komt daarmee een einde aan een jarenlange soap rond de grote DA-franchiser. Enkele jaren geleden besloot hij in één klap uit de franchiseorganisatie te stappen en te beginnen met zijn eigen formule, O'Chelle. Het vertrek betekende een enorm verlies aan marktaandeel voor DA in de provincie Noord-Brabant. Het avontuur met een eigen formule werd echter geen succes voor de familie en enkele jaren geleden werd de vredespijp gerookt en keerden de winkels terug bij DA.

 

De afgelopen periode is al een paar keer gereorganiseerd. Zelfs afgelopen mei en juni werden er nog drie winkels verkocht. Een faillissement werd echter onvermijdelijk toen kapitaal bleek te ontbreken om voorraden in te kopen. Net als bij wel meer faillissementen in Noord-Brabant werd de curator al geruime tijd voor het daadwerkelijke faillissement als tijdelijk bewindsvoerder aangesteld om zo te werken aan een doorstart. Dat lukt voorlopig met tien winkels. Wie de precieze doorstart realiseert is nog niet duidelijk, maar de familie is er in ieder geval bij betrokken.

 

Dertien winkels sluiten vooralsnog de deuren. De curator gaat in gesprek met andere franchisers van DA over een mogelijke overname. Volgens de curator is echter ook vanuit andere drogisterijketens interesse getoond in de vestigingspunten. Bij de drogisterijen werkten in totaal 181 medewerkers. Zij zijn dinsdagochtend door Henk van der Doelen zelf ingelicht over het faillissement.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top