Grote franchiser DA op de fles

Grote franchiser DA op de fles

De 23 drogisterijen van het echtpaar Henk en Carry van der Doelen zijn failliet. Voor een deel van de Brabantse winkels, die opereren onder de vlag van franchiseorganisatie DA Drogisterijen, is inmiddels een doorstart gerealiseerd.

Eigen keten... en weer terug

Hoewel het echtpaar Van der Doelen bij de doorstart betrokken is, komt daarmee een einde aan een jarenlange soap rond de grote DA-franchiser. Enkele jaren geleden besloot hij in één klap uit de franchiseorganisatie te stappen en te beginnen met zijn eigen formule, O'Chelle. Het vertrek betekende een enorm verlies aan marktaandeel voor DA in de provincie Noord-Brabant. Het avontuur met een eigen formule werd echter geen succes voor de familie en enkele jaren geleden werd de vredespijp gerookt en keerden de winkels terug bij DA.

 

De afgelopen periode is al een paar keer gereorganiseerd. Zelfs afgelopen mei en juni werden er nog drie winkels verkocht. Een faillissement werd echter onvermijdelijk toen kapitaal bleek te ontbreken om voorraden in te kopen. Net als bij wel meer faillissementen in Noord-Brabant werd de curator al geruime tijd voor het daadwerkelijke faillissement als tijdelijk bewindsvoerder aangesteld om zo te werken aan een doorstart. Dat lukt voorlopig met tien winkels. Wie de precieze doorstart realiseert is nog niet duidelijk, maar de familie is er in ieder geval bij betrokken.

 

Dertien winkels sluiten vooralsnog de deuren. De curator gaat in gesprek met andere franchisers van DA over een mogelijke overname. Volgens de curator is echter ook vanuit andere drogisterijketens interesse getoond in de vestigingspunten. Bij de drogisterijen werkten in totaal 181 medewerkers. Zij zijn dinsdagochtend door Henk van der Doelen zelf ingelicht over het faillissement.

Tags: