Hans Anders neemt Zweedse optiekketen over | RetailDetail

Hans Anders neemt Zweedse optiekketen over

Hans Anders neemt Zweedse optiekketen over

De groep boven de Nederlandse brillenketen Hans Anders heeft zijn Zweedse collega Direkt Optik overgenomen. Welk bedrag met de overname gepaard gaat, is niet meegedeeld.

36 winkels erbij

Door die overname krijgt de Nederlandse retailgroep, gespecialiseerd in brillen en hoorapparaten, er meteen 36 verkooppunten bij: 35 in Zweden en één in het Spaanse Alicante.

 

Direkt Optik zal onder eigen naam blijven voortwerken, geheel in lijn met de éénmerkstrategie van de groep, waarbij "het bedrijf zich per land concentreert op de succesvolle bedrijfsvoering van één optiekketen". Om die reden stootte de groep in zijn thuisland eerder al de winkelformules Van Boxtel en recenter nog Het Huis Opticiens af, om voortaan enkel onder de naam Hans Anders te opereren.

 

De Zweedse keten werd in 1992 opgericht door het Britse Crown Eyeglass en heeft volgens Patrick Herman, CEO van Hans Anders, een "enorme groeipotentie". De groep is dan ook van plan "om het aantal filialen de komende jaren flink uit te breiden", klinkt het op de hoofdzetel in het Nederlandse Gorinchem.

 

Hans Anders is marktleider op de Nederlandse brillenmarkt en heeft circa 400 Hans Anders-vestigingen (in eigen land, België en Frankrijk) met in totaal rekenen op ruim 1.500 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top