Hans Anders neemt Zweedse optiekketen over

Hans Anders neemt Zweedse optiekketen over

De groep boven de Nederlandse brillenketen Hans Anders heeft zijn Zweedse collega Direkt Optik overgenomen. Welk bedrag met de overname gepaard gaat, is niet meegedeeld.

36 winkels erbij

Door die overname krijgt de Nederlandse retailgroep, gespecialiseerd in brillen en hoorapparaten, er meteen 36 verkooppunten bij: 35 in Zweden en één in het Spaanse Alicante.

 

Direkt Optik zal onder eigen naam blijven voortwerken, geheel in lijn met de éénmerkstrategie van de groep, waarbij "het bedrijf zich per land concentreert op de succesvolle bedrijfsvoering van één optiekketen". Om die reden stootte de groep in zijn thuisland eerder al de winkelformules Van Boxtel en recenter nog Het Huis Opticiens af, om voortaan enkel onder de naam Hans Anders te opereren.

 

De Zweedse keten werd in 1992 opgericht door het Britse Crown Eyeglass en heeft volgens Patrick Herman, CEO van Hans Anders, een "enorme groeipotentie". De groep is dan ook van plan "om het aantal filialen de komende jaren flink uit te breiden", klinkt het op de hoofdzetel in het Nederlandse Gorinchem.

 

Hans Anders is marktleider op de Nederlandse brillenmarkt en heeft circa 400 Hans Anders-vestigingen (in eigen land, België en Frankrijk) met in totaal rekenen op ruim 1.500 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top