Hans Anders neemt Zweedse optiekketen over

Hans Anders neemt Zweedse optiekketen over

De groep boven de Nederlandse brillenketen Hans Anders heeft zijn Zweedse collega Direkt Optik overgenomen. Welk bedrag met de overname gepaard gaat, is niet meegedeeld.

36 winkels erbij

Door die overname krijgt de Nederlandse retailgroep, gespecialiseerd in brillen en hoorapparaten, er meteen 36 verkooppunten bij: 35 in Zweden en één in het Spaanse Alicante.

 

Direkt Optik zal onder eigen naam blijven voortwerken, geheel in lijn met de éénmerkstrategie van de groep, waarbij "het bedrijf zich per land concentreert op de succesvolle bedrijfsvoering van één optiekketen". Om die reden stootte de groep in zijn thuisland eerder al de winkelformules Van Boxtel en recenter nog Het Huis Opticiens af, om voortaan enkel onder de naam Hans Anders te opereren.

 

De Zweedse keten werd in 1992 opgericht door het Britse Crown Eyeglass en heeft volgens Patrick Herman, CEO van Hans Anders, een "enorme groeipotentie". De groep is dan ook van plan "om het aantal filialen de komende jaren flink uit te breiden", klinkt het op de hoofdzetel in het Nederlandse Gorinchem.

 

Hans Anders is marktleider op de Nederlandse brillenmarkt en heeft circa 400 Hans Anders-vestigingen (in eigen land, België en Frankrijk) met in totaal rekenen op ruim 1.500 medewerkers.

Tags: