Hans Anders neemt Zweedse optiekketen over

Hans Anders neemt Zweedse optiekketen over

De groep boven de Nederlandse brillenketen Hans Anders heeft zijn Zweedse collega Direkt Optik overgenomen. Welk bedrag met de overname gepaard gaat, is niet meegedeeld.

36 winkels erbij

Door die overname krijgt de Nederlandse retailgroep, gespecialiseerd in brillen en hoorapparaten, er meteen 36 verkooppunten bij: 35 in Zweden en één in het Spaanse Alicante.

 

Direkt Optik zal onder eigen naam blijven voortwerken, geheel in lijn met de éénmerkstrategie van de groep, waarbij "het bedrijf zich per land concentreert op de succesvolle bedrijfsvoering van één optiekketen". Om die reden stootte de groep in zijn thuisland eerder al de winkelformules Van Boxtel en recenter nog Het Huis Opticiens af, om voortaan enkel onder de naam Hans Anders te opereren.

 

De Zweedse keten werd in 1992 opgericht door het Britse Crown Eyeglass en heeft volgens Patrick Herman, CEO van Hans Anders, een "enorme groeipotentie". De groep is dan ook van plan "om het aantal filialen de komende jaren flink uit te breiden", klinkt het op de hoofdzetel in het Nederlandse Gorinchem.

 

Hans Anders is marktleider op de Nederlandse brillenmarkt en heeft circa 400 Hans Anders-vestigingen (in eigen land, België en Frankrijk) met in totaal rekenen op ruim 1.500 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top