HEMA start grootste herfinanciering ooit

HEMA start grootste herfinanciering ooit

HEMA is begonnen met de grootste herfinanciering ooit. Het concern lijdt onder het afnemend aantal consumenten in binnensteden en het lage consumentenvertrouwen.

B+ van Standard & Poor's

Het bedrijf wil voor 715 miljoen euro aan schulden herfinancieren. Uit het jaarverslag van 2013 blijkt immers dat HEMA in totaal bijna 800 miljoen euro in het rood staat, waarvan 193 miljoen euro bij eigenaar Lion Capital.

 

Bestuursvoorzitter Ronald van Zetten is vorige week formeel begonnen met het ophalen van geld bij beleggers, zo staat te lezen in een bericht van Standard & Poor's. De kredietbeoordelaar raadt beleggingen in het bedrijf echter af en noemt ze 'spectaculair'. Het warenhuis krijgt een B+ als voorlopig oordeel. S&P schrijft in een persbericht: "HEMA is kwetsbaar voor tegenvallers en voor financiële en economische omstandigheden, maar op dit moment wel in staat te voldoen aan de verplichtingen."

 

De retailer hoopt via een uitbreiding in het buitenland nochtans meer winst te maken. Zo gaat het bedrijf vestigingen openen in Groot-Brittannië en introduceerde HEMA recent de eerste vestiging in Spanje.

Tags: