HEMA: "wij staan niet onder curatele" | RetailDetail

HEMA: "wij staan niet onder curatele"

HEMA: "wij staan niet onder curatele"

HEMA staat niet onder curatele bij eigenaar Lion Capital en de banken, schrijft de warenhuisketen in een persbericht. Het bedrijf spreekt daarmee berichten in het Financieele Dagblad van afgelopen weekend tegen.

"Feitelijk onjuist"

Er zou veel kritiek zijn op topman Ronald van Zetten die niet open zou staan voor suggesties van collega's. "Dit is feitelijk onjuist en niet gebaseerd op feiten", schrijft de keten nu echter: "HEMA heeft namelijk gisteren de herfinanciering succesvol afgerond, hetgeen bewijst dat de aantijgingen, zoals in de krant gemaakt, onjuist en ongefundeerd zijn."

 

De warenhuisketen maakte vorige week bekend de bankleningen te vervangen door obligaties met een totale waarde van 715 miljoen euro. Daarmee is de financiering van de retailer komende jaren veilig gesteld.

 

Investeringsmaatschappij Lion Capital maakte vorige week bekend dat HEMA een bedrijfsresultaat heeft geboekt van 119 miljoen euro. Het nettoverlies kwam uit op 16,4 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.