Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden | RetailDetail

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden
Shutterstock.com

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

 

Mikt op groei van 2 tot 4%

De omzet voor het eerste kwartaal van 2018 bereikte 4,8 miljard euro, een daling met 4,5%. Zonder wisselkoerseffecten, acquisities en desinvesteringen was er een organische omzetstijging met 1,1%. “We werden geconfronteerd met uitzonderlijk negatieve valuta-effecten, die een impact op onze gerapporteerde omzet hadden van ongeveer 440 miljoen euro”, zegt CEO Hans Van Bylen. Dat woog ook op de bedrijfswinst.

 

Deels werd die tegenslag gecompenseerd door een sterke omzetgroei van de lijmafdeling. De divisies wasmiddelen en beauty kampten met leveringsmoeilijkheden in Noord-Amerika, maar die zijn achter de rug. “We zijn goed op weg om opnieuw de normale servicelevels te bereiken in de loop van het tweede kwartaal.”

 

De omzet steeg sterk in opkomende markten maar bleef ter plaatse trappelen in West-Europa (+ 0,2%). Voor het verdere jaar 2018 verwacht Henkel dat de onzekere marktomstandigheden en valutaschommelingen zullen aanhouden, terwijl grondstoffen en verpakking in prijs zullen stijgen. Het bedrijf mikt op een organische omzetgroei van 2 tot 4%.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Opnieuw minder kwartaalwinst voor H&M Group

28/06/2018

De Zweedse kledinggroep Hennes & Mauritz, de groep boven modeketens als H&M, COS, Monki of nog &Other Stories, ziet zijn winst nu al voor het vierde kwartaal op een rij lager uitkomen dan gedacht.