Vlaamse apothekers starten samen online verkooppunt

Honderd apothekers gaan samen online verkopen

Honderd apothekers gaan samen online verkopen

Een honderdtal apothekers stappen samen in de coöperatieve Apotheek Online, waardoor ze eenvoudiger hun producten ook online kunnen verkopen. Die verkoop zal vanop één website beheerd worden.

Elke apotheker een aanspreekpunt

“Velen willen met een online verkooppunt beginnen, maar het is heel tijdrovend en duur om zo’n webshop te bouwen”, zegt Ellen De Smet, initiatiefneemster en zelf apotheekster, aan de Gazet van Antwerpen.

 

Om dat probleem op te lossen lanceerde ze al enkele jaren geleden Apotheek Online, haar eigen webshop waar nu de online verkoop van zelfstandige apothekers zal gebundeld worden. Zo willen de apothekers concurreren met andere grote online spelers in hun sector. Bovendien gelooft De Smet dat het een groot voordeel is dat de verschillende apothekers ingezet kunnen worden als aanspreekpunt voor de klanten.

 

Het doel is om in de toekomst in elke Vlaamse gemeente minstens één partnerapotheek te vinden. Het platform moet nog dit jaar gelanceerd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.