Jan Zijderveld stopt als CEO bij Avon

Jan Zijderveld stopt als CEO bij Avon
Shutterstock.com

Jan Zijderveld stopt als topman bij cosmeticaproducent Avon. Vandaag wordt de eerder aangekondigde verkoop van het bedrijf aan Natura & Co immers afgerond.

 

Overname afgerond

In een persbericht meldt Avon dat Zijderveld vertrekt zodra de deal officieel voltrokken is. Hij zal de leiding dan overdragen aan Roberto Marques, voorzitter van Natura & Co, en diens raad van bestuur. De overname door Natura & Co, eigenaar van onder meer The Body Shop, werd in mei vorig jaar al aangekondigd.

 

Zijderveld stond bijna twee jaar aan het roer van Avon. Het cosmeticabedrijf is groot geworden via huis-aan-huisverkoop door consulenten, maar dat model verloor de laatste jaren steeds meer terrein tegenover de online verkoop en het Londense bedrijf heeft verschillende herstructureringen achter de rug, waarbij wereldwijd al 2.500 banen verloren gingen.

 

"Ik zal Avon verlaten met een gevoel van trots voor wat we hebben bereikt samen met de getalenteerde en gepassioneerde mensen en teams binnen het bedrijf. Met de Open Up-strategie hebben we een stabielere basis gebouwd, van waaruit Avon tot ver in de toekomst kan groeien. We hebben het merk gemoderniseerd, de portefeuille aangescherpt en trendy, innovatieve producten gemaakt. Het belangrijkste is dat we onze gepassioneerde vertegenwoordigers terug in het hart van alles wat we doen hebben geplaatst, waardoor ze hun bedrijf kunnen laten groeien en nieuwe consumenten kunnen bereiken. Natura & Co is het juiste huis voor Avon om zijn Open Up-strategie te versnellen en vrouwenlevens te blijven veranderen, en ik zal dat toejuichen vanaf de zijlijn", aldus Zijderveld.