Jumbo breidt sterk uit in drogmetica

Jumbo breidt sterk uit in drogmetica

Supermarktketen Jumbo breidt het assortiment uit met een nieuwe lijn van honderd verzorgingsproducten. Daarmee wil de onderneming haar omzet in dit segment uitbouwen.

Rituelen... maar geen Rituals?

In een aankondiging stelt Jumbo dat het gaat om een verzorgingslijn met producten voor het hele gezin. Het nieuwe assortiment moet al binnenkort in alle winkels van de formule verkrijgbaar zijn. Het zou daarbij gaan om producten die aansluiten op zogeheten badkamerrituelen: een lang bad, uitgebreid insmeren met bodylotion of wakker worden met een favoriete douchegel.

 

Het gebruik van het woord 'rituelen' roept de vergelijking op met het merk Rituals. De eigenaar van Rituals, Raymond Cloosterman, is echtgenoot van formuledirecteur Colette Cloosterman-Van Eerder. Het PR-bureau van Jumbo stelt echter dat er geen direct verband is tussen Rituals en de nieuwe lijn van Jumbo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top