Jumbo breidt sterk uit in drogmetica | RetailDetail

Jumbo breidt sterk uit in drogmetica

Jumbo breidt sterk uit in drogmetica

Supermarktketen Jumbo breidt het assortiment uit met een nieuwe lijn van honderd verzorgingsproducten. Daarmee wil de onderneming haar omzet in dit segment uitbouwen.

Rituelen... maar geen Rituals?

In een aankondiging stelt Jumbo dat het gaat om een verzorgingslijn met producten voor het hele gezin. Het nieuwe assortiment moet al binnenkort in alle winkels van de formule verkrijgbaar zijn. Het zou daarbij gaan om producten die aansluiten op zogeheten badkamerrituelen: een lang bad, uitgebreid insmeren met bodylotion of wakker worden met een favoriete douchegel.

 

Het gebruik van het woord 'rituelen' roept de vergelijking op met het merk Rituals. De eigenaar van Rituals, Raymond Cloosterman, is echtgenoot van formuledirecteur Colette Cloosterman-Van Eerder. Het PR-bureau van Jumbo stelt echter dat er geen direct verband is tussen Rituals en de nieuwe lijn van Jumbo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top