Kruidvat heef volgens consumenten beste folder | RetailDetail

Kruidvat heef volgens consumenten beste folder

Kruidvat heef volgens consumenten beste folder

De reclamefolder van drogisterijketen Kruidvat is deze week uitgeroepen tot de beste van Nederland. De folder won tijdens de Dag van de Brievenbusreclame de consumentenprijs Gouden Deurmat.

Vakjury en consumenten verschillen danig van mening

Kruidvat troefde in de jaarlijkse verkiezing twee supermarktketens af: Albert Heijn en Aldi eindigden op de tweede en derde plaats. De drogisterijketen scoorde het beste op de aspecten bereik, waardering en aantrekkelijkheid. Opmerkelijk genoeg waren geen van de drie laureaten ook genomineerd voor de Folder Vakprijs; die ging uiteindelijk naar Intratuin.

 

Nederlanders kregen in 2011 wel minder folders in de bus: het gemiddelde daalde van 36,9 naar 36,5 per week. Ondanks de opmars van e-mailreclame en apps is de waardering voor de folder nog nooit zo hoog geweest: respondenten gaven het medium gemiddeld een 7,4 als rapportcijfer.

 

De folder kan ook nog steeds volop rekenen op de aandacht van de consument, de gemiddelde Nederlander besteedt jaarlijks 38 uur aan het lezen van folders. Brancheorganisatie DDMA onderzoekt jaarlijks hoe het met folders gaat en presenteert de resultaten tijdens een groot congres.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Back to top