L’Oréal hervindt pre-pandemisch groeiritme

Shutterstock.com

Cosmeticareus L’Oréal wist zijn marktaandeel in de eerste helft van 2021 in alle divisies en alle regio’s uit te breiden. Het bedrijf ziet de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

 

Recordkwartaal

L’Oréal boekte in de eerste zes maanden van het jaar een omzet van 15,2 miljard euro, een stijging met 16,2%. Wisselkoerseffecten hadden een negatieve impact, want bij constante valuta spurtte de omzet zelfs 21,8% hoger. Vooral het tweede kwartaal was uitmuntend, met een groei (like-for like) van 33,5% ten opzichte van vorig jaar. Dat is bovendien 8,4% hoger dan in 2019.

 

L’Oréal won marktaandeel in alle segmenten en alle geografische zones. “Deze opmerkelijke prestatie weerspiegelt de relevantie en het gezonde evenwicht van ons veelzijdig model in termen van geografische voetafdruk, merken en categorieën”, verklaarde CEO Nicolas Hieronimus in een persbericht.

 

Drie trends

De sterkste groei kwam van de professionele producten (+32,6%), geholpen door een markt die zich geleidelijk herstelt van de gezondheidscrisis. L’Oréal profiteerde naar eigen zeggen van drie onderliggende trends binnen de sector: de digitalisering van de salons, de opkomst van freelance stylisten en de explosieve groei van de e-commerce. Haarverzorging blijft groeicategorie nummer één, met als belangrijkste merk Kérastase.

 

De divisie consumentenproducten sloot het eerste halfjaar af met een gerapporteerde groei van 1,9%, vooral dankzij een sterk tweede kwartaal. Ook in dit segment deed L’Oréal evenwel beter dan de markt. De e-commerce is intussen verantwoordelijk voor meer dan een vijfde van de divisieomzet.

 

Ook winst neemt toe

De bedrijfswinst steeg met meer dan een kwart tot 2,99 miljard euro, de nettowinst kwam uit op 2,36 miljard euro.

 

Topman Hieronimus is erg optimistisch over de rest van het jaar. “We hebben meer dan ooit vertrouwen in ons vermogen om beter te presteren dan de markt en een jaar van groei te bereiken in zowel omzet als resultaat."