L'Oréal zet wel erg forse groei neer

L'Oréal zet wel erg forse groei neer
Shutterstock.com

L’Oréal heeft een erg sterk jaar achter de rug: het bedrijf realiseerde zijn grootste omzetgroei in tien jaar en zag ook de winst flink toenemen. Verder werd bekend dat Ilham Kadri, CEO van Solvay, bestuurder wordt bij het cosmeticaconcern.

 

Luxemerken

De Franse groep realiseerde in 2019 een omzetgroei van 10,9% tot 29,87 miljard euro. Dat was wel deels door overnames en wisselkoerseffecten, maar met abstractie daarvan steeg de omzet nog steeds met 8,0%. Alle divisies gingen erop vooruit, maar vooral de luxedivisie (onder andere Lancôme en Kiehl’s) en de afdeling Active Cosmetics (La Roche-Posay en Vichy) blonken uit met een groei van respectievelijk 17,6 en 17,1%. De online verkoop van het concern groeide met meer dan 52%.

 

De operationele winst steeg nog iets sneller en ging met 12,7% omhoog tot 5,54 miljard euro. De nettowinst lag met 4,35 miljard euro 9,3% hoger dan een jaar geleden. De gunstige winstevolutie is het gevolg van een stijgende omzet én relatief lagere kosten.

 

In de marge van de resultaten raakte ook bekend dat Ilham Kadri, die sinds begin 2019 aan het hoofd staat van Solvay, na de algemene vergadering van 21 april onafhankelijk bestuurder wordt bij het cosmeticabedrijf. Ze zal de plaats innemen van Eileen Naughton (Google), schrijft De Tijd.