Lush lonkt naar leegstaande warenhuizen

Lush lonkt naar leegstaande warenhuizen
Shutterstock.com

Het Britse cosmeticabedrijf Lush ziet het groot: de keten wil naar verluidt leegstaande warenhuizen van Debenhams en House of Fraser gaan innemen na het succes van zijn nieuwe XL-winkel in Liverpool.

 

"Meer ruimte nodig"

CEO Mark Constantine onthulde aan Retail Week dat hij geïnteresseerd was om meer winkels met een groter formaat te openen, om het volledige assortiment van producten en diensten van zijn ethische schoonheidswinkelketen beter te kunnen presenteren.

 

In maart vorig jaar opende Lush een nieuwe winkel van liefst drie verdiepingen in Liverpool. Constantine omschreef die winkel eerder zelf als een warenhuis: er zijn onder meer een haarlaboratorium en een parfumbibliotheek in ondergebracht. De nieuwe winkel is met zijn oppervlakte van 1400 m² vijf maal groter dan het oude filiaal. Lush heeft momenteel 105 filialen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

 

Warenhuisketen Debenhams zal nog deze maand negentien slecht presterende winkels sluiten. Intussen probeert ook Mike Ashley, eigenaar van House of Fraser, betere huurvoorwaarden af te dwingen voor zijn vestigingen met het dreigement om ze anders af te stoten.