Nieuwe CFO voor Etos | RetailDetail

Nieuwe CFO voor Etos

Nieuwe CFO voor Etos

Vanaf 14 juli wordt Piet Jan de Bruin aangesteld als CFO van Etos. Hij vervangt in die positie Alex Grootveld, die op 1 juli het bedrijf verlaten heeft. Dat bevestigt een woordvoerder van de drogisterijketen.

Al 7 jaar bij Ahold

Alex Grootveld was sinds 2009 CFO bij Etos, dat onderdeel is van Ahold, maar heeft dus begin deze maand het bedrijf verlaten. Dat liet een woordvoerder weten aan Retailnews. Het is nog niet geweten waar hij hierna aan de slag gaat.

 

Piet Jan de Bruin, zijn opvolger als CFO, werkt al sinds 2007 bij Ahold. Momenteel is hij senior director mergers & acquisitions, eerder werkte hij ook al als financieel directeur en head of strategy bij Ahold in de Verenigde Staten.

 

Etos werd in 1918 opgericht en maakt al sinds 1973 deel uit van Ahold. De keten werd dit jaar ook verkozen als Beste drogist van Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.