Ontex ziet omzet en winst stijgen | RetailDetail

Ontex ziet omzet en winst stijgen

Ontex ziet omzet en winst stijgen

Ondanks "uiterst competitieve markten" heeft luierfabrikant Ontex in 2015 meer omzet en winst geboekt. De markten buiten West-Europa zijn intussen al goed voor ruim een derde van de totale omzet.

 

1,69 miljard euro

Luierfabrikant Ontex boekte in 2015 een omzet van 1,69 miljard euro. Dat is 4,5% meer dan het jaar voordien (+4,8% op vergelijkbare basis). De omzet in West-Europa daalde weliswaar met 2,4% op vergelijkbare basis, maar in “Oost-Europa” en de “Rest van de Wereld” tekende Ontex een “solide groei” op. De markten buiten West-Europa genereren nu al 35% van de totale omzet.

 

De nettowinst over het voorbije boekjaar klokte af op 98,6 miljoen euro, ruim 11 keer meer dan de 8,6 miljoen euro uit 2014.

 

“We kunnen trots zijn op wat we presteerden in 2015. In uiterst competitieve markten konden we nogmaals een jaar van solide organische groei realiseren”, zegt Ontex-topman Charles Bouaziz. “We haalden onze resultaten ondanks een aanzienlijke volatiliteit in zowel de wisselkoersen als meerdere belangrijke grondstoffen.”

 

2016 wordt moeilijker

Over 2016 laat Ontex zich voorzichtiger uit: “De macro-omgeving blijft erg uitdagend met sterke druk vanuit de politieke en economische onzekerheden en voortdurende hevige prijsconcurrentie in de Europese retailmarkt”.

 

De luierfabrikant verwacht een trage start van het jaar, met een versnelling in de tweede jaarhelft. Het wordt hoe dan ook “een uitdaging” om de eigen omzetdoelstelling te halen: Ontex mikt voor 2016 op een vergelijkbare omzet met 4 tot 6%.

 

De beleggers onthielden vooral die voorzichtige prognose en stuurden het aandeel vanochtend 10% lager. Ontex maakt op 21 maart eerstkomende zijn opwachting in de Bel-20, de korf van belangrijkste aandelen op de Brusselse beurs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Braziliaanse dochter drukt groei van Ontex

07/03/2018

De overname van het Braziliaanse Hypermarcas blijkt voorlopig geen onverdeeld succes voor Ontex. Kinderziekten bij de nieuwste telg zetten het voorbije jaar een domper op de wereldwijde groei van de Belgische luierfabrikant.