Opnieuw staking bij distributiecentrum Etos

Opnieuw staking bij distributiecentrum Etos
Shutterstock.com

Er heerst sociale onrust bij drogisterijketen Etos. Sinds donderdag wordt er gestaakt in distributiecentrum van de Ahold Delhaize-dochter in Beverwijk. De werknemers willen meer loon.

 

100 actievoerders

Vandaag heeft het personeel van het distributiecentrum van Etos het werk opnieuw neergelegd. Volgens vakbond FNV waren er honderd actievoerders. Ook vorige week donderdag en vrijdag werd er al gestaakt, al was de impact daarvan volgens een woordvoerster beperkt. Toen zou een vijftigtal werknemers hebben deelgenomen hebben aan de actie.

 

In het distributiecentrum werken circa 240 mensen, die zorgen voor de bevoorrading van meer dan 500 Etos-vestigingen in heel Nederland. De afgelopen weken onderhandelde de FNV met Etos over een structurele loonsverhoging van 5%, maar uiteindelijk leverden de gesprekken niets op.

 

De Etos-woordvoerster geeft toe dat de acties de bevoorrading bemoeilijken en dat in de drukste periode van het jaar. "We doen er alles aan om de winkels te bevoorraden. Het gaat om niet bederfelijke waar dus de winkels liggen vol, de magazijnen én dus de schappen zijn gevuld en mensen kunnen gewoon terecht voor hun boodschappen", stelt ze in het AD.