Op=Op Voordeelshop wil naar 300 filialen | RetailDetail

Op=Op Voordeelshop wil naar 300 filialen

Op=Op Voordeelshop wil naar 300 filialen

Drogisterijketen Op=Op Voordeelshop heeft momenteel 75 winkels in Nederland, maar ziet nog flink wat ruimte voor groei. Dit jaar gaat de keten al in de richting van 80 winkels en het doel is om door te groeien naar 300 locaties.

"Af en toe een andere taal op de verpakking"

De basis van de drogisterijketen Op=Op Voordeelshop is het doorverkopen van overschotten aan de klant tegen een lagere prijs. Hoe ze daarbij exact te werk gaan willen ze bij het bedrijf niet verklappen. "De handel speelt zich af onder het maaiveld en dat willen we graag zo houden", zeggen eigenaars Vincent Alkema en Jos Venema aan Het Financieele Dagblad.

 

Wel willen ze vrijgeven dat ze hun producten in heel Europa gaan zoeken. "Misschien zie je af en toe een andere taal op de verpakking, maar daar hebben onze klanten geen bezwaar tegen", zegt Venema.

 

Op=Op Voordelshop verkoopt een assortiment van ongeveer 3000 producten van A-merken aan lage prijzen. Met dat concept en door winkels te openen op plaatsen met grote toeloop aan consumenten, boeken de twee eigenaars succes. Alkema en Venema hebben sinds juli 2009 de touwtjes in handen bij Op=Op Voordeelshop en sindsdien is het aantal filialen verviervoudigd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top