Otentic opent winkel in Antwerpen

Otentic opent winkel in Antwerpen
Otentic

Parfummerk Otentic probeert het opnieuw in het centrum van Antwerpen, een tijdje na de teloorgang van poging één.

 

Origineel concept

Otentic werkt met een heel ander concept dan de traditionele parfumwinkels: de keten verkoopt enkel eigen creaties, ontwikkeld door de Franse parfumeur Jean-Denis Saisses. Het volledige assortiment bestaat uit 73 geurtjes, die alle zowel door mannen als door vrouwen gedragen kunnen worden. "De nadruk ligt op de klik die jij, als individu, voelt met een bepaald parfum", luidt het in een persbericht.

 

De winkelinrichting is eerder strak en eenvoudig: "Hier vind je geen schreeuwerige parfumadvertenties of geurwalmen, maar warme kleuren op de muren en gestileerde ‘parfummeubels’. Elementen die een afleiding zouden kunnen vormen zijn zoveel mogelijk beperkt", stelt het merk. Bedoeling is dat de klant zich alleen door zijn neus laat leiden wanneer die op zoek gaat naar een passend parfum.

 

Otentic werd vorig jaar overgenomen door Kappé International, een Nederlandse verkoper van parfum, cosmetica en zonnebrillen actief op Schiphol. Intussen zijn er vier Otentic-vestigingen: twee in Nederland (Amstelveen en Haarlem) en twee in België (Antwerpen en Gent).