Pour Vous Parfumerie krijgt nieuw concept | RetailDetail

Pour Vous Parfumerie krijgt nieuw concept

Pour Vous Parfumerie krijgt nieuw concept

AS Watson gaat voor zijn nieuwe parfumerieketen Pour Vous een nieuw concept uitwerken. Zo moeten de winkels een nieuwe ‘modern chique uitstraling’ krijgen, wat moet helpen bij de uitbouw van het aantal filialen binnen drie jaar moet groeien van veertig naar tenminste honderd.

Hardere franchising voor uniform imago

De parfumerieketen Pour Vous, die onlangs in handen van AS Watson kwam, gaat het roer omgooien om zo uit te groeien tot een landelijk merk. Dat wist Leo van Welij, regional managing director van ICI Paris XL te vertellen aan RetailNews. ICI Paris XL maakt net als Pour Vous deel uit van de AS Watson-groep.

 

Als gevolg van de veranderingen zal er vooral een hardere vorm van franchising worden doorgevoerd, om zo meer uniformiteit te creëren. "We ontwikkelen een uniform winkelbeeld voor Pour Vous als een modern chique formule. Dat wordt in uitvoering en visualisatie vertaald en is niet alleen van invloed op merchandising en assortiment, maar ook op de service die we willen bieden”, zei van Welij.

 

Assortiment gelijktrekken

Ook het assortiment in de winkels zal aangepakt worden: producten die niet renderen zullen verdwijnen en ook zullen de aangeboden producten in de verschillende winkels meer gelijk getrokken worden. “Ik ga uit van tachtig procent vast assortiment met twintig procent ruimte om je assortiment af te stemmen op de lokale behoefte”, meent de regionale directeur.

 

De bedoeling is dat dankzij deze wijzigingen het aantal winkels van de huidige veertig binnen drie jaar kan doorgroeien naar minstens honderd filialen. Samen met die andere parfumerie van AS Watson, ICI Paris XL, moet Pour Vous zo een groot deel van de markt kunnen bespelen. AS Watson beheert in Nederland naast de twee parfumeries ook nog de merken Kruidvat en Trekpleister. Wereldwijd heeft de groep meer dan 10.800 winkels in 33 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Back to top