Prijzen zonnebrand en tandpasta dalen door lagere btw | RetailDetail

Prijzen zonnebrand en tandpasta dalen door lagere btw

Prijzen zonnebrand en tandpasta dalen door lagere btw

Nu de btw op zonnebrand en tandpasta gedaald is van 21 naar 6%, blijken de meeste drogisterijen het prijsverschil door te spelen naar hun klanten, waardoor die van lagere prijzen kunnen genieten.

Prijsdaling van 11,5 procent

Zo heeft A.S. Watson al laten weten dat de prijzen bij zijn ketens Kruidvat en Trekpleister alvast zullen dalen. Ook franchiseorganisatie DA raadt zijn ondernemers aan om de prijzen te verlagen. Bij Etos dalen alvast de prijzen van de eigen merken.

 

Het verlaagde tarief komt er omdat het hoogste rechtscollege in belastingzaken vrijdag oordeelde dat een aantal tandpasta’s en zonnebrandmiddelen als geneesmiddelen moeten worden gecategoriseerd en dus onder het verlaagde tarief van 6% vallen. Voor klanten kan dat een prijsdaling van 11,5% betekenen.

 

De verlaging komt er nadat de drogisterijen zelf een zaak hadden aangespannen om de btw te laten verlagen. Ze hebben nu gelijk gekregen en krijgen bovendien ongeveer 1,4 miljoen euro terug die ze sinds 2010, toen de zaak werd opgestart, te veel betaalden aan btw.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Ed van de Weerd nieuwe algemeen directeur Kruidvat Nederland

15/03/2018

A.S. Watson heeft Ed van de Weerd aangeduid als de nieuwe algemeen directeur voor Kruidvat Nederland. Hij volgt in die functie Johan Boeijenga op, die heeft besloten om de organisatie te verlaten.