Reeks DA-filialen worden D.I.O.

Reeks DA-filialen worden D.I.O.

Drogisterijketen D.I.O. heeft zijn netwerk met zeven nieuwe winkels uitgebreid. Opvallend is dat alle ondernemers gezamenlijk overstappen van branchegenoot DA Retail, waar een conflict tussen de organisatie en de franchisenemers heerst.

Onvrede bij DA Retail

Begin deze maand zetten een heleboel ondernemers hun samenwerking met DA Retail stop, nadat er onenigheid was ontstaan rond de invulling van de nieuwe winkelformule. Omdat er geen vergelijk werd gevonden, besloten de ondernemers om elders onderdak te zoeken. Het lijkt nu concurrent D.I.O. te worden die kan profiteren van de situatie. De zeven nieuwe winkels waren voorheen allemaal filialen van DA en Cor Geldhof, hoofd formulemanagement van D.I.O., vertelt aan RetailNews dat het bedrijf met nog meer ondernemers in gesprek is.

 

Daarnaast hebben meer dan tien ondernemers zich ook aangesloten bij het distributiecentrum van D.I.O. Zij doen er voorlopig enkel hun inkopen. "Wellicht dat daar in de toekomst een verdere samenwerking uit voortvloeit", zegt Geldhof aan RetailNews.

 

Niet eerste keer

Hij gaat er in ieder geval van uit dat elk voormalig DA-filiaal zijn plaatsje kan krijgen bij D.I.O. Al bekijkt het voor de overstap ook altijd de winstgevendheid en het verzorgingsgebied van de winkel.

 

D.I.O. heeft in Nederland momenteel ongeveer 165 filialen, tegenover de 400 filialen voor concurrent DA. Ook in 2007 verlieten een deel franchisenemers van DA na onvrede het bedrijf voor concurrent D.I.O.

Tags: