Rituals krijgt nieuwe bestuursvoorzitter en CFO

Rituals krijgt nieuwe bestuursvoorzitter en CFO

Het Nederlandse cosmeticabedrijf Rituals heeft sinds april een nieuwe financieel directeur. Op 1 juni treedt ook een nieuwe voorzitter voor de Raad van Comissarissen aan. Robert Polet (ex-Gucci) zal deze rol gaan vervullen.

Managementwissels bij Rituals

De financieel directeur van Rituals, Rogier van Veenendaal, heeft de cosmeticaketen recent verlaten. Van Veenendaal was twee jaar actief in het bedrijf, volgens Rituals zelf in het kader van een tijdelijke opdracht. Hij is opgevolgd door Maartje Bouvy, die volgens haar LinkedIn-profiel al sinds april bij Rituals werkt. Bouvy werkte de afgelopen drie jaar als financieel directeur bij Netco, de infrastructuurdochter van KPN. Daarvoor was ze financieel bestuurder bij Royal Haskoning en werkte ze elf jaar lang als controller bij Unilever.

 

Eind maart vertrok ook e-commercedirecteur Hans Voorn bij de retailer. Hij lanceerde eind vorig jaar de Amerikaanse website van het concern en was sinds september werkzaam bij het bedrijf. Eveneens per 1 april is Voorn opgevolgd door René Repko, die de rol van chief marketing officer toebedeeld heeft gekregen. In die nieuwe functie brengt Rituals de zowel de e-commerce- als de communicatieteams bij elkaar.

 

"Repko heeft als opdracht de omni-channelstrategie, waar Rituals sterk in gelooft, de komende twee jaar succesvol uit te rollen", laat de keten weten in een persbericht. Repko was eerder in zijn carrière bijna acht jaar marketingdirecteur bij Hema.

 

Bovendien heeft de cosmeticaspecialist nog een voorzitter van de Raad van Commissarissen benoemd. Op 1 juni aanstaande start Robert Polet als kersverse voorzittter. Polet heeft jarenlange ervaring als CEO van de Gucci Group, waardoor hij volgens Rituals een uitgebreid internationaal netwerk en veel kennis van luxemerken meebrengt naar de Raad van Commissarissen. Als reden voor de managementwissels geeft Rituals de sterke internationale groei-ambities van het bedrijf.

Tags: