Rituals krijgt nieuwe bestuursvoorzitter en CFO | RetailDetail

Rituals krijgt nieuwe bestuursvoorzitter en CFO

Rituals krijgt nieuwe bestuursvoorzitter en CFO

Het Nederlandse cosmeticabedrijf Rituals heeft sinds april een nieuwe financieel directeur. Op 1 juni treedt ook een nieuwe voorzitter voor de Raad van Comissarissen aan. Robert Polet (ex-Gucci) zal deze rol gaan vervullen.

Managementwissels bij Rituals

De financieel directeur van Rituals, Rogier van Veenendaal, heeft de cosmeticaketen recent verlaten. Van Veenendaal was twee jaar actief in het bedrijf, volgens Rituals zelf in het kader van een tijdelijke opdracht. Hij is opgevolgd door Maartje Bouvy, die volgens haar LinkedIn-profiel al sinds april bij Rituals werkt. Bouvy werkte de afgelopen drie jaar als financieel directeur bij Netco, de infrastructuurdochter van KPN. Daarvoor was ze financieel bestuurder bij Royal Haskoning en werkte ze elf jaar lang als controller bij Unilever.

 

Eind maart vertrok ook e-commercedirecteur Hans Voorn bij de retailer. Hij lanceerde eind vorig jaar de Amerikaanse website van het concern en was sinds september werkzaam bij het bedrijf. Eveneens per 1 april is Voorn opgevolgd door René Repko, die de rol van chief marketing officer toebedeeld heeft gekregen. In die nieuwe functie brengt Rituals de zowel de e-commerce- als de communicatieteams bij elkaar.

 

"Repko heeft als opdracht de omni-channelstrategie, waar Rituals sterk in gelooft, de komende twee jaar succesvol uit te rollen", laat de keten weten in een persbericht. Repko was eerder in zijn carrière bijna acht jaar marketingdirecteur bij Hema.

 

Bovendien heeft de cosmeticaspecialist nog een voorzitter van de Raad van Commissarissen benoemd. Op 1 juni aanstaande start Robert Polet als kersverse voorzittter. Polet heeft jarenlange ervaring als CEO van de Gucci Group, waardoor hij volgens Rituals een uitgebreid internationaal netwerk en veel kennis van luxemerken meebrengt naar de Raad van Commissarissen. Als reden voor de managementwissels geeft Rituals de sterke internationale groei-ambities van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.