Rituals wil meer en grotere winkels

Rituals wil meer en grotere winkels
Shutterstock.com

Cosmeticaketen Rituals wil de komende jaren honderden nieuwe winkels openen, waardoor het totale netwerk tegen eind 2021 1040 vestigingen zou tellen. Ook moet de gemiddelde oppervlakte van de winkels fors omhoog.

 

Forse expansie

Dit jaar komen er 95 Rituals-winkels bij (80 eigen filialen en 15 van franchisers), maar in de komende twee jaar wil de cosmeticaketen zelfs telkens 120 nieuwe vestigingen openen om zo het aantal van zowat 700 naar 1040 te brengen. Ook wil het bedrijf inzetten op grotere winkels: "We hebben nog veel winkels van 60 of 70 m² waar we nog niet de ervaring kunnen neerzetten die we willen. Met 300 m² gaat dat beter", tekende vastgoedmarkt.nl op bij vastgoeddirecteur Jan Eising.

 

Ondanks die expansie verwacht Eising dat het belang van het winkelnetwerk in de totale omzet verder zal dalen: "Nu is dat 65 à 70%, over vijf à tien jaar zal het 50% zijn." Andere afzetkanalen zoals online verkoop, groothandel en 'travel' (de hotelsector bijvoorbeeld) zullen aan belang winnen.

 

Rituals is intussen actief in 27 landen in Europa en daarbuiten. Op korte termijn opent cosmetica- en lifestylemerk nog vestigingen in onder meer Signapore, Parijs, Stockholm en Arnhem.