Sabon maakt doorstart met tien winkels minder | RetailDetail

Sabon maakt doorstart met tien winkels minder

Sabon maakt doorstart met tien winkels minder

Zeepketen Sabon maakt een doorstart met 41 winkels. Dat betekent dat tien vestigingen gesloten zullen blijven. Hierdoor verliezen 112 van de 237 medewerkers hun baan.

 'Ontslagen horen bij faillissement'

"Alleen de winkels die rendabel waren, blijven open. Het is inherent aan een faillissement dat er ontslagen vallen. Er zijn ook mensen die zelf hun baan hebben opgezegd. In de nieuwe organisatie zal op termijn ruimte zijn voor 125 mensen", zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen NuZakelijk. Onder meer de vestigingen in de Amsterdamse Leidsestraat en de Rotterdamse Koopgoot blijven gesloten.

 

Sabon, eigendom van ondernemer Bob Ultee, werd vorige maand failliet verklaard. De ondernemer slaagde zelf er niet in een doorstart te realiseren, waarna de winkelketen werd overgenomen door een groep investeerders onder de naam White Star Retail. De nieuwe eigenaar benoemde financieel topman Erik Wienk als interim-directeur en heeft hem nu de doorstart definitief is de status van directeur gegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.