Sabon maakt doorstart met tien winkels minder

Sabon maakt doorstart met tien winkels minder

Zeepketen Sabon maakt een doorstart met 41 winkels. Dat betekent dat tien vestigingen gesloten zullen blijven. Hierdoor verliezen 112 van de 237 medewerkers hun baan.

 'Ontslagen horen bij faillissement'

"Alleen de winkels die rendabel waren, blijven open. Het is inherent aan een faillissement dat er ontslagen vallen. Er zijn ook mensen die zelf hun baan hebben opgezegd. In de nieuwe organisatie zal op termijn ruimte zijn voor 125 mensen", zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen NuZakelijk. Onder meer de vestigingen in de Amsterdamse Leidsestraat en de Rotterdamse Koopgoot blijven gesloten.

 

Sabon, eigendom van ondernemer Bob Ultee, werd vorige maand failliet verklaard. De ondernemer slaagde zelf er niet in een doorstart te realiseren, waarna de winkelketen werd overgenomen door een groep investeerders onder de naam White Star Retail. De nieuwe eigenaar benoemde financieel topman Erik Wienk als interim-directeur en heeft hem nu de doorstart definitief is de status van directeur gegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top