Sabon maakt doorstart met tien winkels minder

Sabon maakt doorstart met tien winkels minder

Zeepketen Sabon maakt een doorstart met 41 winkels. Dat betekent dat tien vestigingen gesloten zullen blijven. Hierdoor verliezen 112 van de 237 medewerkers hun baan.

 'Ontslagen horen bij faillissement'

"Alleen de winkels die rendabel waren, blijven open. Het is inherent aan een faillissement dat er ontslagen vallen. Er zijn ook mensen die zelf hun baan hebben opgezegd. In de nieuwe organisatie zal op termijn ruimte zijn voor 125 mensen", zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen NuZakelijk. Onder meer de vestigingen in de Amsterdamse Leidsestraat en de Rotterdamse Koopgoot blijven gesloten.

 

Sabon, eigendom van ondernemer Bob Ultee, werd vorige maand failliet verklaard. De ondernemer slaagde zelf er niet in een doorstart te realiseren, waarna de winkelketen werd overgenomen door een groep investeerders onder de naam White Star Retail. De nieuwe eigenaar benoemde financieel topman Erik Wienk als interim-directeur en heeft hem nu de doorstart definitief is de status van directeur gegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top