Sabon maakt doorstart met tien winkels minder | RetailDetail

Sabon maakt doorstart met tien winkels minder

Sabon maakt doorstart met tien winkels minder

Zeepketen Sabon maakt een doorstart met 41 winkels. Dat betekent dat tien vestigingen gesloten zullen blijven. Hierdoor verliezen 112 van de 237 medewerkers hun baan.

 'Ontslagen horen bij faillissement'

"Alleen de winkels die rendabel waren, blijven open. Het is inherent aan een faillissement dat er ontslagen vallen. Er zijn ook mensen die zelf hun baan hebben opgezegd. In de nieuwe organisatie zal op termijn ruimte zijn voor 125 mensen", zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen NuZakelijk. Onder meer de vestigingen in de Amsterdamse Leidsestraat en de Rotterdamse Koopgoot blijven gesloten.

 

Sabon, eigendom van ondernemer Bob Ultee, werd vorige maand failliet verklaard. De ondernemer slaagde zelf er niet in een doorstart te realiseren, waarna de winkelketen werd overgenomen door een groep investeerders onder de naam White Star Retail. De nieuwe eigenaar benoemde financieel topman Erik Wienk als interim-directeur en heeft hem nu de doorstart definitief is de status van directeur gegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top