Staking Etos deint uit

Staking Etos deint uit
Shutterstock.com

De staking die vorige week begon bij het distributiecentrum van Etos in Beverwijk, breidt zich uit naar andere locaties van Ahold Delhaize. Dat is volgens vakbond FNV het gevolg van het inzetten van stakingsbrekers.

 

Solidariteitsacties

Bij het distributiecentrum van drogisterijketen Etos in Beverwijk blijft het erg onrustig: vandaag heeft een honderdtal medewerkers opnieuw het werk neergelegd en ook morgen wordt er gestaakt. De acties lijken zich bovendien uit te breiden: in het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker liepen medewerkers uit solidariteit met rode sjaals rond, meldt RetailNews.

 

Volgens vakbond FNV krijgen de acties navolging omdat Ahold Delhaize – ondanks eerdere beloften – tóch stakingsbrekers zou inzetten. Vorige week dreigde de FNV al met een kort geding tegen de moedermaatschappij van Etos, omdat die medewerkers van Albert Heijn wilde inzetten in het distributiecentrum in Beverwijk. Dat is echter bij wet verboden.

 

"Vuil spel"

"Als Ahold vuil spel blijft spelen, gaan we de acties vergroten", klinkt het bij de vakbond. "We sluiten niet uit dat dit zal leiden tot werkonderbrekingen en lege schappen in bijvoorbeeld de supermarkten."

 

Een woordvoerster van Etos heeft verklaard dat het bedrijf nog steeds wil onderhandelen met de vakbond. "Het blijft vervelend dat we in deze situatie zitten en dat er werkonderbrekingen zijn. Wij hopen hier echt uit te komen."