Vlaamse ‘luierkoning’ zet voet aan wal in Amerika

Vlaamse ‘luierkoning’ zet voet aan wal in Amerika

Vlaamse ‘luierkoning’ zet voet aan wal in Amerika

Het Belgische Drylock van ‘luierkoning’ Bart Van Malderen (ex-Ontex) strijkt neer in de Verenigde Staten: het koopt Presto Absorbent, gespecialiseerd in incontentieluiers voor volwassenen. Die groeimarkt geraakt eindelijk uit de taboesfeer, aldus Van Malderen.

71 miljoen dollar

Tien jaar geleden verkocht Bart Van Malderen zijn familiebedrijf Ontex en vandaag leidt hij Drylock, producent van pulploze babypampers, inlegkruisjes en incontinentieluiers. Met een omzet van bijna 300 miljoen euro is Drylock intussen een te duchten concurrent voor Ontex, zeker na de overname van de Amerikaanse producent van incontentieluiers Presto Absorbent voor 70 miljoen euro. De fabriek in Eau Claire (Wisconsin) wordt meteen ook het Amerikaanse hoofdkwartier van Drylock, dat op die manier een flinke voet aan de grond krijgt in de Amerikaanse retail.

 

Voor de Belgische luierkoning is het de tweede grote overname (na die van het Italiaanse CIP Assorbenti in de herfst van 2015), maar zeker niet de laatste, zegt Bart Van Malderen aan De Tijd: “Met Ontex heb ik 26 deals gesloten. Ook voor Drylock zal deze overname niet het eindpunt zijn.”

 

“Eindelijk is het taboe doorbroken”

Dat incontinentieluiers een groeimarkt vormen, hoeft geen betoog: we worden almaar ouder, en dus krijgen meer en meer mensen vroeg of laat te kampen met urineverlies als gevolg van degeneratieve ziektes die het zenuwstelsel aantasten. Opmerkzame lezers hebben wellicht al de grappige tv-spot van Tena gezien die zich specifiek richt tot… mannen, voor wie het thema voorlopig nog steeds een taboe is. Het spotje loopt nog de hele maand januari en zeer positief wordt onthaald door urologen: die zijn wát blij zijn dat het "taboe eindelijk doorbroken" is.

 

“Dit is de allereerste keer dat ik op tv een spotje zie voor mannen met urineverlies. Het werd hoog tijd. Steeds meer mannen hebben er last van, maar geen één durft erover te praten”, zegt dokter Ignace Billiet van het Urologisch Centrum Kortrijk in Het Nieuwsblad. Volgens uroloog Bo Coolsaet krijgt het gros van de mannen al vanaf zijn 45 te maken met urineverlies. “Vroeger moesten die zich behelpen met inlegkruisjes van hun vrouw of strookjes luier”, klinkt het nog in de krant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Superfusie tussen Sainsbury's en Asda in de maak

28/04/2018

De Britse supermarktketens Asda en Sainsbury’s zijn in vergevorderde gesprekken rond een fusie. De deal van zo’n tien miljard Britse pond zou Tesco onttronen als grootste Britse foodretailer.