A.S. Watson mag Dirx overnemen | RetailDetail

A.S. Watson mag Dirx overnemen

A.S. Watson mag Dirx overnemen

A.S. Watson, het moederbedrijf van onder andere Kruidvat, heeft de goedkeuring gekregen om drogisterijketen Dirx over te nemen. Het gaat daarbij om vijftig bestaande winkels en vijf toekomstige filialen.

Betere landelijke dekking

Alle 550 werknemers van Dirx zullen een plaatsje vinden bij A.S. Watson en alle winkels van Dirx zullen omgebouwd worden naar filialen van de ketens Trekpleister en Kruidvat. Dat moet tegen deze zomer gebeurd zijn.

 

Met de overname van Dirx wil A.S. Watson zijn landelijke dekking vergroten en zo zijn ketens beter bereikbaar maken voor alle consumenten in Nederland. De filialen van Dirx bevinden zich voornamelijk in de Randstad. Vorig jaar werd de keten nog voor de vijfde keer verkozen tot beste drogist van Nederland.

 

A.S. Watson heeft wereldwijd meer dan 11.000 winkels in 25 landen en is naar eigen zeggen de grootste beautyretailer in Europa en Azië.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.