A.S. Watson neemt Dirx Drogisterijen over | RetailDetail

A.S. Watson neemt Dirx Drogisterijen over

A.S. Watson neemt Dirx Drogisterijen over

Kruidvat-eigenaar A.S. Watson heeft een overeenkomst bereikt rond de overname van Dirx Drogisterijen. De vijftig vestigingen van die keten zullen allemaal worden omgebouwd tot filialen van Kruidvat of Trekpleister, dat ook in handen is van A.S. Watson.

"Verdichten landelijke dekking"

"Wij zijn zeer verheugd met deze voorgenomen overname. Door het toevoegen van deze winkels verdichten wij onze landelijke dekking, waardoor onze winkels bereikbaar worden voor nog meer consumenten", aldus Gerard van Breen. De CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux voegt daar nog aan toe dat alle medewerkers mee worden overgenomen.

 

Dirx Drogisterijen besloot om in te stemmen met een overname, omdat het bedrijf voelt dat het als zelfstandige speler te klein is om nog verder te groeien in de markt. "Wij zijn ervan overtuigd dat wij in A.S. Watson een uitstekende partij hebben gevonden om de winkels samen met onze medewerkers succesvol voort te zetten en daarmee de werkgelegenheid te waarborgen", meent directeur Rik Groen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.