AS Watson wil Holland & Barrett overnemen | RetailDetail

AS Watson wil Holland & Barrett overnemen

AS Watson wil Holland & Barrett overnemen
Shutterstock

AS Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, heeft gesprekken aangeknoopt rond een mogelijke overname van Holland & Barrett. AS Watson zou maar liefst een miljard pond (1,15 miljard euro) willen neertellen.

Nog geen officieel bod

Voorlopig is er nog geen officieel bod van AS Watson voor Holland & Barrett en de gesprekken tussen de twee partijen bevinden zich nog in een vroeg stadium. Toch is het niet ondenkbaar dat er in de nabije toekomst effectief een bod wordt neergelegd. Een overname van Holland & Barrett zou opnieuw een stap voorwaarts in de sector zijn voor AS Watson. Het is met 13.000 winkels en 130.000 werknemers in 25 landen al de grootste retailer in de sector ‘health & beauty’ in Azië en Europa.

 

Holland & Barrett is onderdeel van het bedrijf NBTY, dat in handen is van Carlyle. Dat private-equitybedrijf wil al een tijdje af van NBTY, wat hen tot 5,5 miljard euro kan opleveren, en wil liefst het bedrijf in één stuk verkopen. Omdat het daar niet onmiddellijk in slaagt, bekijkt het nu ook biedingen op aparte onderdelen van NBTY. AS Watson is echter niet alleen in zijn interesse voor Holland & Barrett: ook een aantal private-equitybedrijven hebben al laten uitschijnen mogelijk een bod neer te willen leggen.

 

Holland & Barrett beschikt over 1.400 winkels in 16 landen, waarvan meer dan de helft van de filialen in eigen beheer zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Hema koopt eigen winkels in stations

04/07/2018

Hema neemt negen van haar stationswinkels in Nederland over van NS. De Nederlandse spoorwegdienst baatte de vestigingen tot nu toe uit, maar bouwt de exploitatie van retailformules voor anderen stelselmatig af.

Jumbo en Coop mogen Emté inlijven

26/06/2018

Supermarktketens Coop en Jumbo hebben van de concurrentieautoriteit ACM groen licht gekregen om concurrent Emté over te nemen. Jumbo moet wel drie winkels verkopen.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.