AS Watson wil Holland & Barrett overnemen | RetailDetail

AS Watson wil Holland & Barrett overnemen

AS Watson wil Holland & Barrett overnemen
Shutterstock

AS Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, heeft gesprekken aangeknoopt rond een mogelijke overname van Holland & Barrett. AS Watson zou maar liefst een miljard pond (1,15 miljard euro) willen neertellen.

Nog geen officieel bod

Voorlopig is er nog geen officieel bod van AS Watson voor Holland & Barrett en de gesprekken tussen de twee partijen bevinden zich nog in een vroeg stadium. Toch is het niet ondenkbaar dat er in de nabije toekomst effectief een bod wordt neergelegd. Een overname van Holland & Barrett zou opnieuw een stap voorwaarts in de sector zijn voor AS Watson. Het is met 13.000 winkels en 130.000 werknemers in 25 landen al de grootste retailer in de sector ‘health & beauty’ in Azië en Europa.

 

Holland & Barrett is onderdeel van het bedrijf NBTY, dat in handen is van Carlyle. Dat private-equitybedrijf wil al een tijdje af van NBTY, wat hen tot 5,5 miljard euro kan opleveren, en wil liefst het bedrijf in één stuk verkopen. Omdat het daar niet onmiddellijk in slaagt, bekijkt het nu ook biedingen op aparte onderdelen van NBTY. AS Watson is echter niet alleen in zijn interesse voor Holland & Barrett: ook een aantal private-equitybedrijven hebben al laten uitschijnen mogelijk een bod neer te willen leggen.

 

Holland & Barrett beschikt over 1.400 winkels in 16 landen, waarvan meer dan de helft van de filialen in eigen beheer zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.