Winkelketen Sabon in financiële nood

Winkelketen Sabon in financiële nood

De ambitieuze Nederlandse winkelketen Sabon zit in financiële problemen. Oorzaak is het falen van moederbedrijf Brand Funding om een voorgenomen kapitaalinjectie bij Sabon te realiseren.

Onverwachte problemen door weigering eigenaar

Mede door het gebrek aan nieuw kapitaal verwacht Sabon dit jaar een operationeel verlies van ongeveer 1,5 miljoen euro te lijden. Brand Funding denkt nog altijd dat er wel een toekomst is voor de winkelketen in huidverzorgingsproducten. De investeerder heeft naar eigen zeggen specialisten in de arm genomen die zich nu over de herstructurering van Sabon moeten buigen.

 

De problemen bij Sabon komen als een verrassing: in maart 2011 haalde Sabon nog vijf miljoen euro aan financiering binnen. Die zou worden gebruikt voor de opening van tien tot vijftien eigen winkels en een verdere uitbreiding van de samenwerking met V&D. Eerder dit jaar liet Sabon nog weten de grens van tachtig eigen winkels in Nederland, België en Duitsland te overschrijden door vijftien nieuwe vestigingen te openen.

 

Het Amerikaanse Sabon werd in 2005 door ondernemer Bob Ultee naar Nederland gehaald, nadat een poging om Starbucks te interesseren voor ons land was mislukt. Zelf omschrijft Ultee de formule als een 'snoepwinkeltje' in bodyproducts. Later werd Sabon door Ultee ondergebracht in Brand Funding, dat de laatste maanden in het nieuws kwam door de overname van Apple-ketens in Nederland en België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top