Winkelketen Sabon in financiële nood | RetailDetail

Winkelketen Sabon in financiële nood

Winkelketen Sabon in financiële nood

De ambitieuze Nederlandse winkelketen Sabon zit in financiële problemen. Oorzaak is het falen van moederbedrijf Brand Funding om een voorgenomen kapitaalinjectie bij Sabon te realiseren.

Onverwachte problemen door weigering eigenaar

Mede door het gebrek aan nieuw kapitaal verwacht Sabon dit jaar een operationeel verlies van ongeveer 1,5 miljoen euro te lijden. Brand Funding denkt nog altijd dat er wel een toekomst is voor de winkelketen in huidverzorgingsproducten. De investeerder heeft naar eigen zeggen specialisten in de arm genomen die zich nu over de herstructurering van Sabon moeten buigen.

 

De problemen bij Sabon komen als een verrassing: in maart 2011 haalde Sabon nog vijf miljoen euro aan financiering binnen. Die zou worden gebruikt voor de opening van tien tot vijftien eigen winkels en een verdere uitbreiding van de samenwerking met V&D. Eerder dit jaar liet Sabon nog weten de grens van tachtig eigen winkels in Nederland, België en Duitsland te overschrijden door vijftien nieuwe vestigingen te openen.

 

Het Amerikaanse Sabon werd in 2005 door ondernemer Bob Ultee naar Nederland gehaald, nadat een poging om Starbucks te interesseren voor ons land was mislukt. Zelf omschrijft Ultee de formule als een 'snoepwinkeltje' in bodyproducts. Later werd Sabon door Ultee ondergebracht in Brand Funding, dat de laatste maanden in het nieuws kwam door de overname van Apple-ketens in Nederland en België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Back to top