Winkelketen Sabon in financiële nood

Winkelketen Sabon in financiële nood

De ambitieuze Nederlandse winkelketen Sabon zit in financiële problemen. Oorzaak is het falen van moederbedrijf Brand Funding om een voorgenomen kapitaalinjectie bij Sabon te realiseren.

Onverwachte problemen door weigering eigenaar

Mede door het gebrek aan nieuw kapitaal verwacht Sabon dit jaar een operationeel verlies van ongeveer 1,5 miljoen euro te lijden. Brand Funding denkt nog altijd dat er wel een toekomst is voor de winkelketen in huidverzorgingsproducten. De investeerder heeft naar eigen zeggen specialisten in de arm genomen die zich nu over de herstructurering van Sabon moeten buigen.

 

De problemen bij Sabon komen als een verrassing: in maart 2011 haalde Sabon nog vijf miljoen euro aan financiering binnen. Die zou worden gebruikt voor de opening van tien tot vijftien eigen winkels en een verdere uitbreiding van de samenwerking met V&D. Eerder dit jaar liet Sabon nog weten de grens van tachtig eigen winkels in Nederland, België en Duitsland te overschrijden door vijftien nieuwe vestigingen te openen.

 

Het Amerikaanse Sabon werd in 2005 door ondernemer Bob Ultee naar Nederland gehaald, nadat een poging om Starbucks te interesseren voor ons land was mislukt. Zelf omschrijft Ultee de formule als een 'snoepwinkeltje' in bodyproducts. Later werd Sabon door Ultee ondergebracht in Brand Funding, dat de laatste maanden in het nieuws kwam door de overname van Apple-ketens in Nederland en België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top