Winst Action groeit met een derde | RetailDetail

Winst Action groeit met een derde

Winst Action groeit met een derde

Discountketen Action maakte vorig jaar een winst van 32 procent. De omzet van het concern zwol het voorbije jaar dan weer aan tot 1,15 miljard euro.

Bedrijfsresultaat plust met 29 procent

Het bedrijfsresultaat van Action steeg in 2013 met liefst 29 procent tot 128 miljoen euro, blijkt uit gepubliceerde jaarcijfers. De winkelketen investeerde toen ook in totaal 45 miljoen euro in nieuwe winkels.

 

Alles samen openden 85 filialen voor het eerst de deuren. Daarvan waren er 41 in Nederland, 17 in België, 15 in Duitsland en 12 in Frankrijk. Het aantal medewerkers groeide ook, meer bepaald van 11.657 naar 16.497 vorig jaar.

 

Action verwacht dit jaar nog meer winkels te openen en kijkt daarvoor voornamelijk naar buitenlandse locaties. Ook verwacht het bedrijf een verdere groei van omzet, resultaat, aantal winkels en aantal medewerkers. Om deze groei mogelijk te maken, is begin dit jaar een nieuw distributiecentrum geopend in Echt te Limburg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.