Zeepwinkelketen Sabon op de fles

Zeepwinkelketen Sabon op de fles

De zeepwinkelketen Sabon is maandag failliet verklaard door rechtbank in Rotterdam. Vorige week maandag nog had Sabon bescherming tegen schuldeisers aangevraagd.

Pijlsnelle crash van voormalig succesverhaal

Met het faillissement, dat vrijdag al aangevraagd was, is de ondergang van Sabon in hoog tempo bezegeld. De onderneming beschikte niet meer over genoeg vermogen om de huren en de salarissen te betalen en moederbedrijf Brand Funding kon evenmin bijspringen.

 

Sabon en grondlegger Bob Ultee golden eerder dit jaar nog als een succesverhaal in de Nederlandse detailhandel. Vanuit zijn huiskamer bouwde Ultee in korte tijd een retailimperium uit, dat via een omgekeerde overname onder de naam Brand Funding ook nog een beursnotering wist te krijgen. Financieringsproblemen rond de plannen voor de overname van Apple-keten iCentre luidden echter het begin van het einde in.

 

Op de beurs in Amsterdam was Brand Funding vorige week dinsdag al op het strafbankje geplaatst als waarschuwing aan beleggers. De website van Sabon is maandag al offline gegaan. Een curator zal nu gaan kijken wat er met de boedel van Sabon gaat gebeuren. Een doorstart is daarbij één van de mogelijkheden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

DIO-drogisterijen worden allemaal DA

16/10/2017

De Mosadex-groep heeft de toekomstplannen voor de ketens DIO en DA uit de doeken gedaan. Het plan is om in de toekomst beide ketens te laten verdergaan onder de naam van DA, DIO verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Back to top