Zeepwinkelketen Sabon op de fles

Zeepwinkelketen Sabon op de fles

De zeepwinkelketen Sabon is maandag failliet verklaard door rechtbank in Rotterdam. Vorige week maandag nog had Sabon bescherming tegen schuldeisers aangevraagd.

Pijlsnelle crash van voormalig succesverhaal

Met het faillissement, dat vrijdag al aangevraagd was, is de ondergang van Sabon in hoog tempo bezegeld. De onderneming beschikte niet meer over genoeg vermogen om de huren en de salarissen te betalen en moederbedrijf Brand Funding kon evenmin bijspringen.

 

Sabon en grondlegger Bob Ultee golden eerder dit jaar nog als een succesverhaal in de Nederlandse detailhandel. Vanuit zijn huiskamer bouwde Ultee in korte tijd een retailimperium uit, dat via een omgekeerde overname onder de naam Brand Funding ook nog een beursnotering wist te krijgen. Financieringsproblemen rond de plannen voor de overname van Apple-keten iCentre luidden echter het begin van het einde in.

 

Op de beurs in Amsterdam was Brand Funding vorige week dinsdag al op het strafbankje geplaatst als waarschuwing aan beleggers. De website van Sabon is maandag al offline gegaan. Een curator zal nu gaan kijken wat er met de boedel van Sabon gaat gebeuren. Een doorstart is daarbij één van de mogelijkheden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Moeder Kruidvat zet zwaar in op fysieke winkels

28/06/2017

AS Watson (het bedrijf boven Kruidvat en Ici Paris XL) zegt te zullen blijven investeren in technologie en logistiek om mee te kunnen in een markt die steeds meer gericht is op online verkoop. Er komt ook een fikse investering in fysieke winkels.

Back to top