Zeepwinkelketen Sabon op de fles

Zeepwinkelketen Sabon op de fles

De zeepwinkelketen Sabon is maandag failliet verklaard door rechtbank in Rotterdam. Vorige week maandag nog had Sabon bescherming tegen schuldeisers aangevraagd.

Pijlsnelle crash van voormalig succesverhaal

Met het faillissement, dat vrijdag al aangevraagd was, is de ondergang van Sabon in hoog tempo bezegeld. De onderneming beschikte niet meer over genoeg vermogen om de huren en de salarissen te betalen en moederbedrijf Brand Funding kon evenmin bijspringen.

 

Sabon en grondlegger Bob Ultee golden eerder dit jaar nog als een succesverhaal in de Nederlandse detailhandel. Vanuit zijn huiskamer bouwde Ultee in korte tijd een retailimperium uit, dat via een omgekeerde overname onder de naam Brand Funding ook nog een beursnotering wist te krijgen. Financieringsproblemen rond de plannen voor de overname van Apple-keten iCentre luidden echter het begin van het einde in.

 

Op de beurs in Amsterdam was Brand Funding vorige week dinsdag al op het strafbankje geplaatst als waarschuwing aan beleggers. De website van Sabon is maandag al offline gegaan. Een curator zal nu gaan kijken wat er met de boedel van Sabon gaat gebeuren. Een doorstart is daarbij één van de mogelijkheden.

Tags: