Zeepwinkelketen Sabon op de fles | RetailDetail

Zeepwinkelketen Sabon op de fles

Zeepwinkelketen Sabon op de fles

De zeepwinkelketen Sabon is maandag failliet verklaard door rechtbank in Rotterdam. Vorige week maandag nog had Sabon bescherming tegen schuldeisers aangevraagd.

Pijlsnelle crash van voormalig succesverhaal

Met het faillissement, dat vrijdag al aangevraagd was, is de ondergang van Sabon in hoog tempo bezegeld. De onderneming beschikte niet meer over genoeg vermogen om de huren en de salarissen te betalen en moederbedrijf Brand Funding kon evenmin bijspringen.

 

Sabon en grondlegger Bob Ultee golden eerder dit jaar nog als een succesverhaal in de Nederlandse detailhandel. Vanuit zijn huiskamer bouwde Ultee in korte tijd een retailimperium uit, dat via een omgekeerde overname onder de naam Brand Funding ook nog een beursnotering wist te krijgen. Financieringsproblemen rond de plannen voor de overname van Apple-keten iCentre luidden echter het begin van het einde in.

 

Op de beurs in Amsterdam was Brand Funding vorige week dinsdag al op het strafbankje geplaatst als waarschuwing aan beleggers. De website van Sabon is maandag al offline gegaan. Een curator zal nu gaan kijken wat er met de boedel van Sabon gaat gebeuren. Een doorstart is daarbij één van de mogelijkheden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.