Zeepwinkelketen Sabon op de fles | RetailDetail

Zeepwinkelketen Sabon op de fles

Zeepwinkelketen Sabon op de fles

De zeepwinkelketen Sabon is maandag failliet verklaard door rechtbank in Rotterdam. Vorige week maandag nog had Sabon bescherming tegen schuldeisers aangevraagd.

Pijlsnelle crash van voormalig succesverhaal

Met het faillissement, dat vrijdag al aangevraagd was, is de ondergang van Sabon in hoog tempo bezegeld. De onderneming beschikte niet meer over genoeg vermogen om de huren en de salarissen te betalen en moederbedrijf Brand Funding kon evenmin bijspringen.

 

Sabon en grondlegger Bob Ultee golden eerder dit jaar nog als een succesverhaal in de Nederlandse detailhandel. Vanuit zijn huiskamer bouwde Ultee in korte tijd een retailimperium uit, dat via een omgekeerde overname onder de naam Brand Funding ook nog een beursnotering wist te krijgen. Financieringsproblemen rond de plannen voor de overname van Apple-keten iCentre luidden echter het begin van het einde in.

 

Op de beurs in Amsterdam was Brand Funding vorige week dinsdag al op het strafbankje geplaatst als waarschuwing aan beleggers. De website van Sabon is maandag al offline gegaan. Een curator zal nu gaan kijken wat er met de boedel van Sabon gaat gebeuren. Een doorstart is daarbij één van de mogelijkheden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Back to top