Coolblue bezorgt wél echt met de fiets | RetailDetail

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets
Foto: Coolblue

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

 

CoolblueFietst geen aprilgrap

Coolblue wordt naar eigen zeggen het eerste grote e-commercebedrijf in Europa ervoor kiest om pakjes zelf per fiets te bezorgen. De service start eerst vandaag in Eindhoven en Den Haag, maar wordt vervolgens, letterlijk en figuurlijk, uitgerold naar alle grote Nederlandse en Vlaamse steden.


Een paar dagen geleden maakte Cooblue het nieuws al bekend, maar de Nederlandse retailer had het toen over ‘pakjesknuffelaars’ als bezorgers en beweerde dat pakketjes zelf hadden verteld dat ze het liefst per fiets worden vervoerd. De speciale CoolblueFietst-fietsen zouden ook uitgerust zijn met een dekentje en knuffeldiertjes om de rit voor de pakjes zo fijn mogelijk te maken.

 

Levering de volgende dag in steden

Van knuffelbeertjes is nu geen sprake meer, maar van Coolblue-fietsen wel: “Met CoolblueFietst willen we onze klanten heel erg blij maken. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering”, vertelt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België.


De eerste blauwe pakfietsen zijn vandaag al vertrokken in Eindhoven en Den Haag. In België wordt CoolblueFietst deze zomer gelanceerd. Het gaat dan wel om de bezorging van kleinere producten, zoals “een laptop, mobiele telefoon of koptelefoon”, aldus de elektroretailer.


Opvallend: de leveringen gebeuren in Eindhoven en Den Haag alvast vanuit de fysieke Coolblue-winkels, die nu dus ook als lokale distributiecentra gaan dienen. Hoe dit in België zal gaan, valt nog af te wachten, aangezien de winkels zich daar momenteel buiten de steden bevinden: Coolblue heeft er vandaag fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi en Zaventem. In Nederland zit de retailer stedelijker in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht en Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Albert Heijn wil af van plastic zakken voor AGF

11/05/2018

Onze zuiderburen doen deze maand aan "mei plasticvrij", maar ook Nederland laat zich niet onbetuigd in de strijd tegen plasticafval. De volgende in de rij is Albert Heijn, dat plastic zakken in de ban wil doen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Onverkochte kleding vanaf 2019 verplicht gerecycleerd in Frankrijk

02/05/2018

Vanaf volgend jaar mogen modehuizen in Frankrijk geen kledingoverschotten meer weggooien of vernietigen. Met zijn plannen wil de Franse regering de regels tegen voedselverspilling uitbreiden naar kleding, die dus voortaan gerecycleerd moet worden.

Bol.com ijvert voor database met duurzame keurmerken

30/04/2018

Bol.com wil ‘duurzaamheid’ opnemen als criterium waarop klanten kunnen filteren, maar dat blijkt niet eenvoudig. Een overkoepelende digitale database van duurzame keurmerken bestaat vandaag nog niet en daar is zeker nood aan, aldus de webwinkel.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.