Coolblue bezorgt wél echt met de fiets | RetailDetail

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets
Foto: Coolblue

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

 

CoolblueFietst geen aprilgrap

Coolblue wordt naar eigen zeggen het eerste grote e-commercebedrijf in Europa ervoor kiest om pakjes zelf per fiets te bezorgen. De service start eerst vandaag in Eindhoven en Den Haag, maar wordt vervolgens, letterlijk en figuurlijk, uitgerold naar alle grote Nederlandse en Vlaamse steden.


Een paar dagen geleden maakte Cooblue het nieuws al bekend, maar de Nederlandse retailer had het toen over ‘pakjesknuffelaars’ als bezorgers en beweerde dat pakketjes zelf hadden verteld dat ze het liefst per fiets worden vervoerd. De speciale CoolblueFietst-fietsen zouden ook uitgerust zijn met een dekentje en knuffeldiertjes om de rit voor de pakjes zo fijn mogelijk te maken.

 

Levering de volgende dag in steden

Van knuffelbeertjes is nu geen sprake meer, maar van Coolblue-fietsen wel: “Met CoolblueFietst willen we onze klanten heel erg blij maken. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering”, vertelt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België.


De eerste blauwe pakfietsen zijn vandaag al vertrokken in Eindhoven en Den Haag. In België wordt CoolblueFietst deze zomer gelanceerd. Het gaat dan wel om de bezorging van kleinere producten, zoals “een laptop, mobiele telefoon of koptelefoon”, aldus de elektroretailer.


Opvallend: de leveringen gebeuren in Eindhoven en Den Haag alvast vanuit de fysieke Coolblue-winkels, die nu dus ook als lokale distributiecentra gaan dienen. Hoe dit in België zal gaan, valt nog af te wachten, aangezien de winkels zich daar momenteel buiten de steden bevinden: Coolblue heeft er vandaag fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi en Zaventem. In Nederland zit de retailer stedelijker in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht en Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ophef over mishandelde eenden in Nederlandse fokkerijen

05/07/2018

In sommige Nederlandse fokkerijen worden eenden structureel mishandeld, blijkt uit beeldopnames van dierenrechtenorganisatie Animal Rights. De beelden, die het vangen en vervoeren van eenden voor consumptie tonen, zijn heel naar, vindt ook voedselautoriteit NVWA.

Amazon gaat zelf pakjes bezorgen

29/06/2018

Amazon lanceert zijn eigen bezorgdienst in de Verenigde Staten: de online reus wil zo minder afhankelijk worden van pakjesdiensten als UPS en denkt kosten te kunnen besparen.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.