74 winkels BAS Group dan toch gesloten | RetailDetail

74 winkels BAS Group dan toch gesloten

74 winkels BAS Group dan toch gesloten

Een groot deel van de filialen van Dixons en MyCom hebben nu toch de deuren gesloten, hoewel vlak na het faillissement van eigenaar BAS Group was gezegd dat alle winkels open zouden blijven in de hoop op een snelle doorstart.

Alle shop-in-shops gesloten

Het lijkt er dan ook op dat de ketens enkel in sterk afgeslankte vorm zullen verder gaan: bij Dixons zijn 55 van de 88 vestigingen dicht gegaan en bij MyCom doen 19 van de 41 winkels hetzelfde. Alleen iCentre komt er zonder schade van af, maar die keten was bij de overname door BAS enkele jaren geleden al serieus gesnoeid.

 

Bij de sluitingen is vooral gekozen voor filialen in het noorden, het oosten en in Brabant. Verder hebben ook alle shop-in-shops de deuren gesloten. Ook de Belgische winkels sloten eerder al allemaal. Volgens enkele werknemers van het bedrijf zou er al een nieuwe eigenaar zijn, maar het is nog niet geweten of dat klopt en wie dan wel de BAS Group heeft overgenomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.