Akkoord over belevering Free Record Shop | RetailDetail

Akkoord over belevering Free Record Shop

Akkoord over belevering Free Record Shop

De Britse investeerder Hilco financiert voorlopig de bevoorrading van de Nederlandse vestigingen van Free Record Shop. Daarmee kan de keten in ieder geval omzet draaien tijdens de cadeaumaand december.

Ook tijdelijke oplossing voor België

Hilco neemt ook de bevoorrading van de Belgische winkels van Free Record Shop over, die onlangs failliet gingen. Eigenaar Procures beschikte niet over de benodigde gelden om de winkels van voorraad te voorzien. Gezien de onzekere positie van de winkelketens wilden veel leveranciers ook niet op krediet leveren.

 

Hoewel de Belgische winkels vooralsnog onder curatoren vallen en de Nederlandse vestigingen eigendom zijn van ProCures, worden ze nog wel als één bedrijf geleid. Daarbij heeft Marc Leemans de leiding: hij rapporteert aan zowel de Belgische curatoren als aan ProCures. Door de bemoeienis van Hilco kunnen de Belgische winkels in ieder geval open blijven tot het einde van het jaar. Daarna moet duidelijkheid ontstaan over een mogelijke doorstart, waarbij Hilco een kandidaat is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.