Akkoord over belevering Free Record Shop | RetailDetail

Akkoord over belevering Free Record Shop

Akkoord over belevering Free Record Shop

De Britse investeerder Hilco financiert voorlopig de bevoorrading van de Nederlandse vestigingen van Free Record Shop. Daarmee kan de keten in ieder geval omzet draaien tijdens de cadeaumaand december.

Ook tijdelijke oplossing voor België

Hilco neemt ook de bevoorrading van de Belgische winkels van Free Record Shop over, die onlangs failliet gingen. Eigenaar Procures beschikte niet over de benodigde gelden om de winkels van voorraad te voorzien. Gezien de onzekere positie van de winkelketens wilden veel leveranciers ook niet op krediet leveren.

 

Hoewel de Belgische winkels vooralsnog onder curatoren vallen en de Nederlandse vestigingen eigendom zijn van ProCures, worden ze nog wel als één bedrijf geleid. Daarbij heeft Marc Leemans de leiding: hij rapporteert aan zowel de Belgische curatoren als aan ProCures. Door de bemoeienis van Hilco kunnen de Belgische winkels in ieder geval open blijven tot het einde van het jaar. Daarna moet duidelijkheid ontstaan over een mogelijke doorstart, waarbij Hilco een kandidaat is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.