Aldi begint verkoop spotgoedkope tablet | RetailDetail

Aldi begint verkoop spotgoedkope tablet

Aldi begint verkoop spotgoedkope tablet

Aldi gaat in Nederland een nieuwe poging doen met de verkoop van tablets: vanaf woensdag verkoopt het bedrijf een Androidtablet voor slechts 90 euro.

Tweede poging na zware mislukking

De tablet beschikt onder meer over een 7-inch display, 1 gigabyte aan werkgeheugen en 8 gigabyte aan opslaggeheugen, WiFi, twee camera’s, een microSD-kaartlezer en een mini HDMI-poort voor koppeling met een extern scherm. Eerder dit jaar deed Aldi al een poging met door vaste elektronicaleverancier Medion geproduceerde tablets, maar die werd op verschillende reviewsites met de grond gelijkgemaakt. Het Duitse blad Computerbild omschreef het beeld op die tablet als 'flets en wazig'. Deze keer maakt Aldi de herkomst van de tablet niet bekend.

 

Experts wijten een groot deel van de problemen van Aldi in Nederland aan de verminderde populariteit van het non-foodaanbod van de prijsvechter. Dat heeft voor een deel te maken met de algehele malaise in de non-fooddetailhandel in Nederland en de opkomst van internethandel, maar voor een ander deel ligt het echter ook aan het minder onderscheidende aanbod van de prijsvechter. Waar in het verleden consumenten in de rij stonden voor gunstig geprijsde computers en laptops met prima specificaties, is dat nu niet meer het geval.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.