Aldi begint verkoop spotgoedkope tablet

Aldi begint verkoop spotgoedkope tablet

Aldi gaat in Nederland een nieuwe poging doen met de verkoop van tablets: vanaf woensdag verkoopt het bedrijf een Androidtablet voor slechts 90 euro.

Tweede poging na zware mislukking

De tablet beschikt onder meer over een 7-inch display, 1 gigabyte aan werkgeheugen en 8 gigabyte aan opslaggeheugen, WiFi, twee camera’s, een microSD-kaartlezer en een mini HDMI-poort voor koppeling met een extern scherm. Eerder dit jaar deed Aldi al een poging met door vaste elektronicaleverancier Medion geproduceerde tablets, maar die werd op verschillende reviewsites met de grond gelijkgemaakt. Het Duitse blad Computerbild omschreef het beeld op die tablet als 'flets en wazig'. Deze keer maakt Aldi de herkomst van de tablet niet bekend.

 

Experts wijten een groot deel van de problemen van Aldi in Nederland aan de verminderde populariteit van het non-foodaanbod van de prijsvechter. Dat heeft voor een deel te maken met de algehele malaise in de non-fooddetailhandel in Nederland en de opkomst van internethandel, maar voor een ander deel ligt het echter ook aan het minder onderscheidende aanbod van de prijsvechter. Waar in het verleden consumenten in de rij stonden voor gunstig geprijsde computers en laptops met prima specificaties, is dat nu niet meer het geval.

Tags: