Ao.com wil Nederlandse winkel opzetten

Ao.com wil Nederlandse winkel opzetten

De Britse witgoedverkoper Ao.com wil zijn activiteiten uitbreiden naar Nederland en Oostenrijk. Die landen kunnen immers vlot vanuit het Duitse distributiecentrum worden beleverd.

Nederland vlot bereikbaar vanuit Duitsland

Eind vorig jaar maakte Ao.com de overstap naar het vasteland met een Duitse webwinkel. Daarom opende het bedrijf ook een distributiecentrum in Bedberg, nabij Keulen. Vanuit Duitsland wil Ao.com nu ook Nederland en Oostenrijk beleveren, zei topman John Robert in de krant The Telegraph. Nederland is geografisch het dichtste bij, maar voor de verkoop in Oostenrijk is geen vertaling van de website nodig.

Ao.com, dat sinds 2001 bestaat en tot 2013 voluit Appliances Online heette, verkoopt vooral keukenapparatuur en witgoed. Het realiseerde in het boekjaar 2015, dat eind maart afliep, een omzet van 476,7 miljoen pond of omgerekend tegen de huidige koers zowat 670 miljoen euro. Daarop leed het een nettoverlies van 2,2 miljoen pond of 3,10 miljon euro.

"Het is ons doel om de marktleider te worden in de activiteiten die we doen en dit internationaal uit te rollen. Zo willen we de beste retailer van elektrotoestellen in Europa worden." Roberts verwacht dat tegen 2025 meer dan de helft van het huishoudelektro online zal worden verkocht. “De marktleider zal minstens een derde van die taart voor zijn rekening nemen.”

Tags: