Apple opent drijvende bol in Singapore

Winkel van Apple in Marina Bay Sands in Singapore
Foto: Apple

Een drijvende bol, zo ziet de nieuwste Apple Store eruit die binnenkort de deuren opent in Singapore. Het is de eerste flagshipstore die letterlijk in het water lijkt te vallen voor de elektronicaproducent.

 

Ondergronds of zwevend

In Marina Bay Sands, een luxueus complex met hotels, casino’s en een winkelcentrum in Singapore, opent weldra een opmerkelijke nieuwe Apple Store de deuren. Het is al de derde winkel van Apple in de stad, maar deze wordt zonder enige twijfel de blikvanger. De winkel heeft een oppervlakte van zo’n 1.580 vierkante meter en... drijft.


Idyllisch gelegen in de baai van Singapore, met de wolkenkrabbers op de achtergrond, is de buitentoegang tot de bolvormige winkel een lang pad dat ook al lijkt te zweven. Al kunnen bezoekers ook de ondergrondse tunnel nemen via het winkelcentrum van Marina Bay Sands.


De Apple-winkels zijn al vaker knappe staaltjes van moderne architectuur, maar dit is toch de eerste flagshipstore in het water voor de elektronicaproducent. Wanneer de opening precies voorzien is, wil Apple nog niet kwijt, maar een woordvoerder liet zich wel ontvallen dat het er nu snel zit aan te komen.