Apple opent tweede Nederlandse winkel in Haarlem | RetailDetail

Apple opent tweede Nederlandse winkel in Haarlem

Apple opent tweede Nederlandse winkel in Haarlem

Apple gaat op 7 december zijn tweede Nederlandse Apple Store openen in Haarlem. In maart van vorig jaar had de Amerikaanse gigant al een vestiging geopend aan het Leidseplein in Amsterdam.

Ook geruchten omtrent andere winkels

De winkel in Haarlem wordt geopend in een pand aan de Grote Houtstraat en moet Apple helpen zijn omzetten en winsten nog wat op te drijven. Ook voor de devote fans is het goed nieuws: nieuwe toestellen gaan sneller naar de eigen winkels dan naar officiële resellers. Zo moest Nederland bij de lancering van de nieuwe iPhone 5 weken wachten op een degelijke bevoorrading, terwijl ze wel al vrij verkrijgbaar waren in landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

 

Apple heeft al aangegeven dat er nog een filiaal zal komen in Den Haag, maar een exacte openingsdatum is nog niet geweten. Daarnaast wemelt het van de geruchten van nog andere vestigingen in Nederland en België, maar concrete informatie daarover is nog niet uitgelekt.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.