Apple opent tweede Nederlandse winkel in Haarlem | RetailDetail

Apple opent tweede Nederlandse winkel in Haarlem

Apple opent tweede Nederlandse winkel in Haarlem

Apple gaat op 7 december zijn tweede Nederlandse Apple Store openen in Haarlem. In maart van vorig jaar had de Amerikaanse gigant al een vestiging geopend aan het Leidseplein in Amsterdam.

Ook geruchten omtrent andere winkels

De winkel in Haarlem wordt geopend in een pand aan de Grote Houtstraat en moet Apple helpen zijn omzetten en winsten nog wat op te drijven. Ook voor de devote fans is het goed nieuws: nieuwe toestellen gaan sneller naar de eigen winkels dan naar officiële resellers. Zo moest Nederland bij de lancering van de nieuwe iPhone 5 weken wachten op een degelijke bevoorrading, terwijl ze wel al vrij verkrijgbaar waren in landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

 

Apple heeft al aangegeven dat er nog een filiaal zal komen in Den Haag, maar een exacte openingsdatum is nog niet geweten. Daarnaast wemelt het van de geruchten van nog andere vestigingen in Nederland en België, maar concrete informatie daarover is nog niet uitgelekt.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.