Apple-verdeler Switch weldra in Franse handen?

Apple reseller Switch
Shutterstock.com

Het Franse verzekeringsbedrijf SFAM staat op het punt om de noodlijdende Apple-verdeler Switch over te nemen. Op 20 maart zou de beslissing vallen over de elektronicaketen met 21 Belgische winkels.

 

Redding voor winkels en medewerkers

Sinds begin dit jaar staat Switch, de grootste officiële Apple-reseller in België, in de etalage. De keten geraakte in financiële moeilijkheden na de overname van zijn concurrent Easy-M en bereikte geen akkoord over een herstelplan met de schuldeisers. Op korte termijn heeft het bedrijf vijf miljoen euro vers kapitaal nodig om het negatieve eigen vermogen van 9,6 miljoen euro aan te zuiveren.

 

Nu is er toch een oplossing in de maak, schrijft De Tijd: het Franse SFAM, gespecialiseerd in het verzekeren van multimediaproducten, heeft het beste bod gedaan. Als de rechtbank op 20 maart zijn fiat geeft, is de overname een feit. Het Franse bedrijf zou alle activiteiten van Switch willen overnemen: het bedrijf heeft nog 21 winkels en 270 medewerkers en draait een omzet van 173 miljoen euro.

 

SFAM verzekert naar eigen zeggen miljoenen klanten over heel Europa via 2500 partners in België, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Onder die retailpartners zijn bekende namen als Fnac Darty, Vanden Borre en Cdiscount.