BAS: surseance in Nederland, faillissement in België

BAS: surseance in Nederland, faillissement in België

IT-reseller MyCom sluit in België zijn vier winkels en twee webshops en vraagt er het faillissement aan. Dat is een direct gevolg van de financiële moeilijkheden bij moederbedrijf BAS Group uit Almere.

Weinig hoop op een Belgische doorstart

"Het besluit volgt op de aanvraag van surseance in Nederland voor de BAS Group en de retailformules Dixons, iCentre en MyCom. De intenties op doorstart en herfinanciering blijven onverminderd van kracht. De verkenning hiernaar is in volle gang", laat de groep weten in een persbericht.

 

Of er ook voor de Belgische tak een doorstart inzit, is onduidelijk: dat in Nederland alle MyCom-winkels nog altijd open zijn terwijl de Belgische (web)winkels sinds gisterochtend 10 uur gesloten zijn, is echter niet meteen een gunstig voorteken.

 

Vorig jaar had de BAS Group nog een omzet van 319 miljoen euro, maar boekte de groep een verlies van bijna twaalf miljoen. Het eigen vermogen was 6,5 miljoen negatief en het bedrijf had zo'n 80 miljoen aan schulden opgebouwd, aldus de Volkskrant. In maart was grote baas en oprichter Steven Bakker al opgestapt nadat hij zijn aandelen had verkocht aan zijn grootste schuldeisers, ABN Amro en ING.

 

BAS Group runde in België MyCom-winkels in Brugge (foto), Gent, Leuven en Mechelen. Daarnaast baatte de IT-reseller met Mycom.be en Basdistribution.be ook nog twee webwinkels uit. De 21 getroffen medewerkers (op een totaal van 1.200) zijn gisterochtend persoonlijk over het faillissement geïnformeerd door hun leidinggevenden en de directie uit Nederland.

Tags: