BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen

BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen

Elektronicaketen BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen. Dat is de eigenaar van de Zuid-Nederlandse winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics.

Einde voor twee webwinkels

BCC hoopt met de overname zijn aanwezigheid in Zuid-Nederland te verstevigen. De 18 betrokken filialen zullen dan ook omgebouwd worden naar de winkelformule van BCC. Ook de webshops van Harense Smid en Mikro-Electro zitten in de deal opgenomen: zij zullen - net als twaalf overgenomen fysieke winkels - echter worden gesloten.

 

"Marktconcentratie aan zowel de detailhandel- als leverancierskant geeft ons de mogelijkheid om een van de toonaangevende marktspelers te worden", stelt algemeen directeur Pascal Maire. "In combinatie met onze snelgroeiende webshop-activiteiten blijft onze overtuiging dat we fysieke winkels dicht bij de consument moeten hebben."

 

Het voorstel zal binnenkort voorgelegd worden aan de ondernemingsraden van BCC en HiM Retail en naar verwachting zal de deal tegen 1 februari 2015 afgerond zijn. BCC heeft momenteel al 58 vestigingen in Nederland.

Tags: