BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen | RetailDetail

BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen

BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen

Elektronicaketen BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen. Dat is de eigenaar van de Zuid-Nederlandse winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics.

Einde voor twee webwinkels

BCC hoopt met de overname zijn aanwezigheid in Zuid-Nederland te verstevigen. De 18 betrokken filialen zullen dan ook omgebouwd worden naar de winkelformule van BCC. Ook de webshops van Harense Smid en Mikro-Electro zitten in de deal opgenomen: zij zullen - net als twaalf overgenomen fysieke winkels - echter worden gesloten.

 

"Marktconcentratie aan zowel de detailhandel- als leverancierskant geeft ons de mogelijkheid om een van de toonaangevende marktspelers te worden", stelt algemeen directeur Pascal Maire. "In combinatie met onze snelgroeiende webshop-activiteiten blijft onze overtuiging dat we fysieke winkels dicht bij de consument moeten hebben."

 

Het voorstel zal binnenkort voorgelegd worden aan de ondernemingsraden van BCC en HiM Retail en naar verwachting zal de deal tegen 1 februari 2015 afgerond zijn. BCC heeft momenteel al 58 vestigingen in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.