BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen | RetailDetail

BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen

BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen

Elektronicaketen BCC wil 18 winkels van HiM Retail overnemen. Dat is de eigenaar van de Zuid-Nederlandse winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics.

Einde voor twee webwinkels

BCC hoopt met de overname zijn aanwezigheid in Zuid-Nederland te verstevigen. De 18 betrokken filialen zullen dan ook omgebouwd worden naar de winkelformule van BCC. Ook de webshops van Harense Smid en Mikro-Electro zitten in de deal opgenomen: zij zullen - net als twaalf overgenomen fysieke winkels - echter worden gesloten.

 

"Marktconcentratie aan zowel de detailhandel- als leverancierskant geeft ons de mogelijkheid om een van de toonaangevende marktspelers te worden", stelt algemeen directeur Pascal Maire. "In combinatie met onze snelgroeiende webshop-activiteiten blijft onze overtuiging dat we fysieke winkels dicht bij de consument moeten hebben."

 

Het voorstel zal binnenkort voorgelegd worden aan de ondernemingsraden van BCC en HiM Retail en naar verwachting zal de deal tegen 1 februari 2015 afgerond zijn. BCC heeft momenteel al 58 vestigingen in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.