BCC zet steviger in op online verkoop | RetailDetail

BCC zet steviger in op online verkoop

BCC zet steviger in op online verkoop

Elektronicaketen BCC wil marktaandeel winnen met de eigen webwinkel. Daartoe schrapt het bedrijf de bezorgkosten en kunnen klanten voortaan tot tien uur 's avonds bestellen, om de aankoop vervolgens al de volgende dag te ontvangen.

Meer service voor meer klanten?

Tot nu toe lag de grens voor bezorging op de volgende werkdag om 18.00 uur 's avonds. De gratis bezorging geldt ook voor klanten die in de winkels hun aankoop doen. De bezorging van producten tot dertig kilo gebeurt door PostNL. Voor zwaardere bestellingen, zoals wasmachines en koelkasten, wordt de eigen bezorgdienst ingezet, zo meldt het vakblad Twinkle.

 

Klanten die hun bestelling via de bezorgdienst van BCC laten bezorgen krijgen via sms het tijdstip van aflevering door. De gratis bezorging geldt wel enkel tot de voordeur: wie het apparaat ook volledig geïnstalleerd wil hebben, moet nog vijftien euro bijbetalen. Op korte termijn hoopt BCC in samenwerking met fabrikanten ook het online aanbod aanzienlijk uit te breiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.