BelCompany gaat uit het straatbeeld verdwijnen | RetailDetail

BelCompany gaat uit het straatbeeld verdwijnen

BelCompany gaat uit het straatbeeld verdwijnen

Vodafone Nederland is van plan om de winkelformule BelCompany volledig uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Een deel van de winkels zal omgevormd worden naar het concept van Vodafone, terwijl andere filialen gewoon sluiten.

Zelfde doelgroep

De beslissing wordt genomen, omdat BelCompany en Vodafone qua doelgroep steeds dichter bij elkaar liggen. “Daarom hebben we opnieuw naar onze retailstrategie gekeken en besloten dat we verder willen met één Vodafone-winkelformule”, aldus directeur Marco Houtman tegen Emerce.

 

BelCompany kwam in 2011 in handen van Vodafone, toen dat de keten overnam van Macintosh Retail. Sindsdien werden al een aantal winkels omgebouwd naar Vodafone. Momenteel zijn er in Nederland 140 filialen van Vodafone en 88 van BelCompany. Het plan is om de komende vijf jaar BelCompany volledig uit te faseren. Hoeveel winkels er moeten sluiten, is momenteel nog niet geweten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.