Blackberry niet meer te koop, CEO wordt vervangen

Blackberry niet meer te koop, CEO wordt vervangen

De Canadese smartphonefabrikant Blackberry staat niet langer te koop. Een tijdje leek het zover te komen dat aandeelhouder Fairfax Financial Holding het bedrijf volledig zou gaan overkopen, maar in plaats daar van gaat het nu samen met een aantal andere investeerders één miljard dollar (750 miljoen euro) investeren in Blackberry. Tegelijkertijd komt het nieuws naar buiten dat CEO Thorsten Heins mag opstappen.

Fairfax op topposities

CEO Thorsten Heins zal vervangen worden door John Chen, die CEO ad-interim wordt. Chen was voorheen al CEO bij Sybase. Ter compensatie krijgt Heins een vergoeding van 55 miljoen dollar (42 miljoen euro). Fairfax-CEO Prem Watsa werd aangeduid als 'lead director' en 'chair of the compensation, nomination & governance committee'. Hij vervangt op die positie David Kerr. Prem Watsa blijft ook CEO van Fairfax.

 

Eind september wou Fairfax nog het hele bedrijf kopen voor 9 dollar per aandeel, wat zou neerkomen op een bedrag van 4,7 miljard euro (3,5 miljard euro). Blackberry had zich te koop gezet, nadat het was kopje onder was gegaan door de jarenlange druk van onder andere Samsung en Apple en de slechte resultaten die daarmee gepaard gingen. Ook de lancering van een nieuwe lijn smartphones in september bracht geen soelaas.

Tags: