Blackberry niet meer te koop, CEO wordt vervangen | RetailDetail

Blackberry niet meer te koop, CEO wordt vervangen

Blackberry niet meer te koop, CEO wordt vervangen

De Canadese smartphonefabrikant Blackberry staat niet langer te koop. Een tijdje leek het zover te komen dat aandeelhouder Fairfax Financial Holding het bedrijf volledig zou gaan overkopen, maar in plaats daar van gaat het nu samen met een aantal andere investeerders één miljard dollar (750 miljoen euro) investeren in Blackberry. Tegelijkertijd komt het nieuws naar buiten dat CEO Thorsten Heins mag opstappen.

Fairfax op topposities

CEO Thorsten Heins zal vervangen worden door John Chen, die CEO ad-interim wordt. Chen was voorheen al CEO bij Sybase. Ter compensatie krijgt Heins een vergoeding van 55 miljoen dollar (42 miljoen euro). Fairfax-CEO Prem Watsa werd aangeduid als 'lead director' en 'chair of the compensation, nomination & governance committee'. Hij vervangt op die positie David Kerr. Prem Watsa blijft ook CEO van Fairfax.

 

Eind september wou Fairfax nog het hele bedrijf kopen voor 9 dollar per aandeel, wat zou neerkomen op een bedrag van 4,7 miljard euro (3,5 miljard euro). Blackberry had zich te koop gezet, nadat het was kopje onder was gegaan door de jarenlange druk van onder andere Samsung en Apple en de slechte resultaten die daarmee gepaard gingen. Ook de lancering van een nieuwe lijn smartphones in september bracht geen soelaas.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.