Blackberry stopt met productie smartphones

Blackberry stopt met productie smartphones

Blackberry heeft besloten om te stoppen met de productie van alle eigen hardware. Het merk was ooit een grote voorloper op vlak van smartphones, maar de voorbije jaren vielen de resultaten steeds harder terug.

Focussen op diensten

Blackberry wist begin dit millennium bekendheid te verwerven dankzij de smartphones die heel veel succes hadden in de zakenwereld. Sinds de grote doorbraak van het touchscreen verloor Blackberry echter heel wat marktaandeel aan andere merken, waardoor de verkoop jaar na jaar daalde. Vanaf 2017 zal smartphone geen eigen hardware meer produceren. De productie van de smartphones zal worden uitbesteed aan externe partners. De modellen van het merk zullen dus wel nog steeds n de winkels te vinden zijn.

 

Blackberry gaat zich nu richten op het verlenen van diensten en het ontwikkelen van software. Die tak van het bedrijf is in tegenstelling tot de eigen hardware wel nog winstgevend. Vorig kwartaal maakte Blackberry een verlies van 372 miljoen dollar (330 miljoen euro). Een jaar geleden werd er nog winst gemaakt van 51 miljoen dollar (45 miljoen euro).