Boekenvoordeel wil pakket winkels Free Record Shop

Boekenvoordeel wil pakket winkels Free Record Shop

Prijsvechter Boekenvoordeel wil zestien van de 36 filialen van Free Record Shop overnemen. Daardoor kunnen mogelijk dertig banen behouden worden.

Verder als Boekenvoordeel?

Volgens curator Rob Boers wil Boekenvoordeel de huurcontracten van de winkels overnemen, inclusief de exploitatie. Of de winkels daadwerkelijk verder gaan onder de formulenaam Boekenvoordeel is echter nog niet duidelijk. De keten telt op dit moment zo'n honderd winkels in Nederland en twintig in België. Boeken vormen een belangrijk deel van het assortiment, maar de winkels verkopen ook dvd's en hobbyartikelen.

 

Boekenvoordeel verkoopt restpartijen boeken waarvan de vaste boekenprijs is verlopen en die dus tegen lage prijzen kunnen worden verkocht. Het assortiment is echter een stuk beperkter, terwijl de winkels ook relatief kaal zijn ingericht. Afgelopen vrijdag kocht Boekenvoordeel al de activa van Free Record Shop, inclusief de database met het klantenbestand, de websites, de internetdomeinnamen, de merk- en beeldrechten en de inventaris.

 

Free Record Shop ging op 22 april failliet. De afgelopen dagen waren de winkels nog open om de voorraden te verkopen, maar zaterdag gingen de deuren definitief op slot.

Tags: