Boekenvoordeel wil pakket winkels Free Record Shop | RetailDetail

Boekenvoordeel wil pakket winkels Free Record Shop

Boekenvoordeel wil pakket winkels Free Record Shop

Prijsvechter Boekenvoordeel wil zestien van de 36 filialen van Free Record Shop overnemen. Daardoor kunnen mogelijk dertig banen behouden worden.

Verder als Boekenvoordeel?

Volgens curator Rob Boers wil Boekenvoordeel de huurcontracten van de winkels overnemen, inclusief de exploitatie. Of de winkels daadwerkelijk verder gaan onder de formulenaam Boekenvoordeel is echter nog niet duidelijk. De keten telt op dit moment zo'n honderd winkels in Nederland en twintig in België. Boeken vormen een belangrijk deel van het assortiment, maar de winkels verkopen ook dvd's en hobbyartikelen.

 

Boekenvoordeel verkoopt restpartijen boeken waarvan de vaste boekenprijs is verlopen en die dus tegen lage prijzen kunnen worden verkocht. Het assortiment is echter een stuk beperkter, terwijl de winkels ook relatief kaal zijn ingericht. Afgelopen vrijdag kocht Boekenvoordeel al de activa van Free Record Shop, inclusief de database met het klantenbestand, de websites, de internetdomeinnamen, de merk- en beeldrechten en de inventaris.

 

Free Record Shop ging op 22 april failliet. De afgelopen dagen waren de winkels nog open om de voorraden te verkopen, maar zaterdag gingen de deuren definitief op slot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.