Boekenvoordeel wil pakket winkels Free Record Shop | RetailDetail

Boekenvoordeel wil pakket winkels Free Record Shop

Boekenvoordeel wil pakket winkels Free Record Shop

Prijsvechter Boekenvoordeel wil zestien van de 36 filialen van Free Record Shop overnemen. Daardoor kunnen mogelijk dertig banen behouden worden.

Verder als Boekenvoordeel?

Volgens curator Rob Boers wil Boekenvoordeel de huurcontracten van de winkels overnemen, inclusief de exploitatie. Of de winkels daadwerkelijk verder gaan onder de formulenaam Boekenvoordeel is echter nog niet duidelijk. De keten telt op dit moment zo'n honderd winkels in Nederland en twintig in België. Boeken vormen een belangrijk deel van het assortiment, maar de winkels verkopen ook dvd's en hobbyartikelen.

 

Boekenvoordeel verkoopt restpartijen boeken waarvan de vaste boekenprijs is verlopen en die dus tegen lage prijzen kunnen worden verkocht. Het assortiment is echter een stuk beperkter, terwijl de winkels ook relatief kaal zijn ingericht. Afgelopen vrijdag kocht Boekenvoordeel al de activa van Free Record Shop, inclusief de database met het klantenbestand, de websites, de internetdomeinnamen, de merk- en beeldrechten en de inventaris.

 

Free Record Shop ging op 22 april failliet. De afgelopen dagen waren de winkels nog open om de voorraden te verkopen, maar zaterdag gingen de deuren definitief op slot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.