Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie | RetailDetail

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie
Shutterstock.com

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

 

“Zinvol alternatief”

Ceconomy is zo verlost van zijn verlieslatende Russische tak. Het laat de business aan de plaatselijke marktleider M.video en betaalt bovenop nog een deel in cash voor een participatie van 15%. Zo vermijdt de retailer de kost van een ‘harde’ exit uit de Russische markt. De 46 MediaMarkt winkels zullen niet sluiten, maar worden omgebouwd.

 

In een interview met Handelsblatt zegt Pieter Haas, de CEO van Ceconomy, dat het een faire deal is. “Het is een feit dat we op eigen kracht nooit een leidende rol konden spelen in Rusland. We hebben een zinvol alternatief gezocht – en gevonden.” Hij benadrukt dat de Russische markt erg interessant blijft, met een grote bevolking en hoge groeicijfers. M.video is onderdeel van de Safmar-holding van de Russische miljardair Michail Goetseriev. De keten heeft een marktaandeel van 26% en nam recent zijn concurrent Eldorado over.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.