Coolblue bezorgt nu ook in België pakjes per fiets

Coolblue bezorgt pakjes per fiets in België

De Nederlandse webwinkel Coolblue bezorgt vanaf vandaag zelf kleine pakketjes per bakfiets in Antwerpen. Later volgen nog andere grote Belgische steden.

 

Eerst in Antwerpen

CoolblueFietst, zoals de bezorgdienst wordt genoemd, bestaat al sinds april dit jaar in Nederland. Nu wordt de service dus ook stap voor stap uitgerold in België. De ervaringen die het bedrijf in Nederland heeft opgebouwd, kunnen alvast gebruikt worden om vlot van start te gaan. Coolblue is naar eigen zeggen het eerste e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakketjes zelf per fiets af te leveren. Het gaat dan om producten als telefoons, laptops en tablets. Oude toestellen en batterijen worden ook terug meegenomen.

 

Het bezorgen van pakketten per fiets is een onderdeel van de strategie om sterk in te zetten op klantentevredenheid: klanten zullen niet langer een hele dag hoeven thuis te blijven om een pakket te ontvangen. Het tijdvak voor de fietsservice is één uur; een kwartier voordat de bezorger aan de deur staat, ontvangt de klant een sms met de exacte tijd van bezorging.