Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet
Foto: Coolblue

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

 

Derde meer omzet en winst

In 2017 haalde Coolblue 311 miljoen euro omzet op de Belgische markt, goed voor een stijging van maar liefst 27% ten opzichte van 2016. Ook de winst steeg met een derde (+32%). De klanttevredenheidsindicator NPS, een statistiek die Coolblue strategisch erg belangrijk vindt, piekte dan weer op 70. Als oorzaak voor de groei geeft de Nederlandse retailer op dat het bedrijf continu investeert in haar klantproposities. Zo maakte Coolblue het voorbije jaar zijn intrede op de Franstalige markt: er is nu ook een Franstalige website en klantenservice voor Belgische klanten. 

 

Dit jaar start ook de witgoedbezorgservice CoolblueBezorgt in Franstalig België: Coolblue maakt bekend hiervoor lokale depots te zullen openen. De dienst, die vorig jaar werd geïntroduceerd, slaat immers aan: CoolblueBezorgt heeft ondertussen ruim 40 bestelwagens, 75 bezorgers en twee depots in Antwerpen en Gent. In het derde kwartaal van dit jaar wordt daarnaast nog de fietsbezorgservice CoolblueFietst naar België gebracht.

 

Het omnichannelbedrijf zet steeds meer in op de Belgische markt los van de Nederlandse. Zo maakt het pas sinds kort eigen jaarcijfers bekend per land en kreeg de Belgische afdeling vorig jaar ook een groter nieuw hoofdkantoor in Berchem. Er werden 185 nieuwe medewerkers aangenomen.