Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet | RetailDetail

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet
Foto: Coolblue

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

 

Derde meer omzet en winst

In 2017 haalde Coolblue 311 miljoen euro omzet op de Belgische markt, goed voor een stijging van maar liefst 27% ten opzichte van 2016. Ook de winst steeg met een derde (+32%). De klanttevredenheidsindicator NPS, een statistiek die Coolblue strategisch erg belangrijk vindt, piekte dan weer op 70. Als oorzaak voor de groei geeft de Nederlandse retailer op dat het bedrijf continu investeert in haar klantproposities. Zo maakte Coolblue het voorbije jaar zijn intrede op de Franstalige markt: er is nu ook een Franstalige website en klantenservice voor Belgische klanten. 

 

Dit jaar start ook de witgoedbezorgservice CoolblueBezorgt in Franstalig België: Coolblue maakt bekend hiervoor lokale depots te zullen openen. De dienst, die vorig jaar werd geïntroduceerd, slaat immers aan: CoolblueBezorgt heeft ondertussen ruim 40 bestelwagens, 75 bezorgers en twee depots in Antwerpen en Gent. In het derde kwartaal van dit jaar wordt daarnaast nog de fietsbezorgservice CoolblueFietst naar België gebracht.

 

Het omnichannelbedrijf zet steeds meer in op de Belgische markt los van de Nederlandse. Zo maakt het pas sinds kort eigen jaarcijfers bekend per land en kreeg de Belgische afdeling vorig jaar ook een groter nieuw hoofdkantoor in Berchem. Er werden 185 nieuwe medewerkers aangenomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.