Coolblue introduceert XXL-formaat in België

Dit wordt 'm: de nieuwe winkel in Gent
Foto: Coolblue

De Nederlandse e-tailer Coolblue opent dit najaar voor het eerst een Belgische winkel volgens zijn XXL-concept. Die primeur is voor Gent, waardoor de winkel in het nabijgelegen Lochristi wel dicht moet.

 

De kracht van fysieke winkels

Op 1200 m² wil Coolblue niet alleen zo veel mogelijk producten uit zijn webwinkel tastbaar maken voor zijn klanten, maar het bedrijf wil er ook advies geven, een afhaalpunt creëren en zorgen voor een uitgebreide dienst na verkoop. De nieuwe Gentse winkel biedt daar voldoende ruimte voor: die is immers drie keer groter dan de huidige winkel in Lochristi. 

 

Coolblue-oprichter Pieter Zwart kent de kracht van fysieke winkels inmiddels goed: "We weten dat klanten vaak al een idee hebben welk product ze willen, maar het zelf eerst willen ervaren. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tv met soundbar, dan wil je die eerst zelf horen en zien. Zoek je een nieuwe koptelefoon, dan wil je even horen hoe die écht klinkt." Met XXL-winkels is hij inmiddels ook goed bekend: die openden de afgelopen jaren al in Amsterdam, Den Haag en Tilburg.

 

De winkel in Lochristi opende in 2013 als tweede winkel in België (na Antwerpen), sindsdien volgde ook een winkel in Zaventem. Coolblue wil dit jaar vier winkels openen in België en Nederland. In maart van dit jaar werden naast Gent ook Brussel, Charleroi en Luik genoemd, enkele dagen geleden opende de keten een achtste Nederlandse winkel in Haarlem